Безглутенов шоколадов кейк / Gluten free cacao cake




Здравейте приятели!
Днес реших да оползотворя малко изостанало ми кокосово брашно от тази Безглутенова торта.
Получи се чудесен здравословен кейк с наситен какаов вкус и малко калории.
Реших да си доставя още повече удоволствие, като го сервирах с глазура от разтопен Черен шоколад без захар от Casakakau.
Кейкът е чудесен за закуска, с кафе или чай или просто за следобеден снакс.
Ето и рецептата по която го приготвих.

Необходими продукти:

4 яйца
1/2 ч.ч течен мед- използвам домашен акациев
1ч.ч бадемово брашно
1/2 ч.л сода за хляб
1/2 ч.ч какао
1/2 ч.л сол
1ч.л ванилов екстракт
1 с.л меко масло - за намасляване на формата за печене
Бележки:
Форма за печене - правоъгълна с размери 26/19 
Вместимост на ч.ч- 300 мл течност

Начин на приготвяне:

  1. В купа разбийте добре яйцата, меда и ванилията.
  2. В друга купа смесете сухите съставки - кокосовото брашно, какаото, содата и солта.
  3. Смесете двете смеси и разбъркайте добре.
  4. Разпределете тестото в намаслена с масло тавичка. Печете в загрята до 180 гр. фурна до суха клечка.
  5. Пожелание сервирайте с глазура от разтопен шоколад.



Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар