За мен

Добре дошли в моето местенце за Релакс.

Най накрая то е факт.

Ще запита някой защо за Релакс? 

Защото и аз съм от онази "странна" порода хора, които си почиват докато готвят. Готвя откакто се помня. Клише......,но колко да е клише?

Първото си ястие "сготвих" на има няма крехките 7 години с помощта на най-добрата си приятелка от училище. 

Събрали се две умни глави и решили да правят кашкавал пане. Но от къде да знаем, че това ястие се приготвя на тиган, а не във фурната. И никога ама никога не се използва пластмасова чиния. Последва пълен провал..и нататък е ясно.

Но важно е желанието и да не се отказваме.

Купих си тогава една тетрадка с квадратчета и започнах да си записвам кое как и защо. С годините тетрадките станаха много. Към тях започнаха да се присъединяват хвърчащи листчета, салфетки и какво ли още не. След като интернет завладя всеки дом, към купчината бумаги с рецепти се присъединиха голямо количество "Favorite", файлове с рецепти и т.н.

Този блог е опит да събера всички любими рецепти на едно място: стари рецепти, които знам от мама и тате; от баба ;рецепти от виртуални приятели с които съм поддържала връзка в кулинарните форуми; рецепти от кулинарни списания, сайтове, предавания и т.н. 

Не съм професионален готвач. Не съм дори и добър кулинар. Снимките ми не са фотографски издържани.Аз просто обичам да готвя, да творя, да създавам, да се радвам на малките неща. 

За мен храната е средство да изразя себе си, да покажа на любимите си хора, че ги обичам и начин да ги накарам да се усмихнат. Ако успея със скромните си умения да зарадвам някого който наистина има нужда от храна и внимание, тогава съм още по щастлива. Дай Боже повече такива сгодни случаи.

Надявам се да готвим, да се забавляваме и да се учим взаимно.


Добре сте ми дошли!

Приятно ми е Ради


П.С
Специални благодарности на Роси от Кулинарен елексир, на Пепчо от  Храна за мойте канибали и на Мина Ангелова от  Аngellove's cookingза помощта им при оформянето на този блог.
Благодаря сърдечно и на Деси от  И накрая щипка сол за безценните й съвети в опитите ми да подобря снимките в блога си.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...