Здравейте приятели,
Не сте се отказали да печелите награди нали?
До края на играта на Kikkoman, за която подробно ви разкарах Тук остават само 10 дни (играта продължава до 18:00 ч. на 14 Ноември 2018 г.)
В този вкусен маратон печели всеки ❤
Подкрепете своя любим блогър и спечелете една от многото награди:
- Покана за Kikkoman мастър клас – демонстрация на техники за използване на соев сос със специалното участие на шеф Петър Михалчев;
- Двадесет комплекта за приготвяне на вкусни ястия Kikkoman;
- Всеки участник получава подарък електронната книга с рецепти на Kikkoman "Традиционни рецепти естествено + К"!
Условието е само едно - участие на соев сос Kikkoman във всичко друго, освен в традиционни китайски ястия ( може да го включите в супи, салати, традиционни български ястия и дори в десерти). Изборът е изцяло ваш!
Това е състезание за креативност и затова се включих с голямо удоволствие!
Направете го и вие, ако обичате да готвите и да експериментирате и освен, че ще зарадвате любимите си хора с вкусна храна, може да спечелите награди.
Всичко за играта може да разберете от Тук, а Това е формата , с която може да участвате и да подкрепите мен в надпреварата ( От падащото меню " Изберете стойност" под текста на вашата публикация)
Благодаря ви!
Ястието, което ви предлагам днес е от Мароканската кухня, но обогатено със соев сос Kikkoman за перфектен завършек.
Предлагам ви пълнени патладжани с ароматен Марокански микс от подравки.
Рас ел - ханут е вкусна комбинация от подправки, популярна в Северна Африка и се използва за овкусяване на месни ястия, птиче месо и ястия с ориз.
В превод от арабски "Главната подправка в магазина" .
В Мароко всеки търговец има своя собствена рецепта, която може да съдържа 30 или повече различни билки и подправки.
Основните подправки най-често са сладък червен пипер, черен пипер, кайенски пипер, канела, кимион, джинжифил, кориандър, карамфил, канела, бахар, чили, куркума.
Може да експериментирате с количеството – да добавите повече от тези, които обичате за сметка на останалите.
Необходими продукти:
3 патладжана
500 гр мляно телешко месо или смес ( телешко и свинско)
1 голяма глава лук
1 с.л соев сос Kikkoman
1 ч. л захар - за балансиране на киселинността на доматите
2 с.л гъст доматен сос
сол за натъркване на патладжаните
2 с.л олио
Настърган пармезан - при поднасяне
Пресен магданоз - при поднасяне
Хрупкава галета от смлени крутони - за поръсване при поднасяне
За млечно чесновия сос:
Гъсто кисело мляко
2 скилидки чесън - пресовани
Смес от подправки:
1 ч.л млян кимион
черен пипер - на вкус
кайенски пипер - на вкус
1 ч.л куркума на прах
1/2 ч.л млян кориандър
1/2 ч.л джинжифил на прах
1/2 ч.л индийско орехче
1/2 ч.л канела на прах
1/2 ч.л смлян бахар ( ако не разполагате с такъв, може да замените с 1 - 2 зрънца, които се вадят, когато плънката е готова)
Начин на приготвяне:
Нарежете на половина патладжаните и с помощта на лъжица издълбайте вътрешността им.Отделете вътрешността в отделна купа.
Посолете патладжаните добре, както и отделената вътрешна част.
Изчакайте да си пуснат горчивия тъмен сок ( отнема около 20 мин).
През това време загрейте олиото в тиган. Запържете лука до златисто.
Прибавете мляното месо и разбъркайте добре с вилица, така че да не се образуват бучки от каймата. Гответе около 10-15 мин, или до готовност на мляното месо.
Изплакнете вътрешността на патладжаните, нарежете я на малки кубченца и я добавете в тигана.
Прибавете ароматната смес и отново разбъркайте. Гответе още 1-2 мин,. докато месото поеме ароматите добре.
Прибавете соевия сос, разбъркайте, след минута добавете в тигана и доматения сос, балансиран с 1 ч.л захар.
Опитайте плънката и ако е необходимо прибавете сол.
Оттеглете от котлона.
Изплакнете издълбаните патладжани с вода.
Подредете ги в намаслена тавичка.
Напълнете всеки патладжан с по малко от плънката.
Налейте в тавичката 1/2 ч.ч вода и печете в загрята на 250 гр фурна под фолио за 30 мин, Намалете фурната до 200 гр, остранете фолиото и допечете.
Патладжаните са готови, когато кожичката им поомекне и останат на мазнина.
При сервиране поръсете всеки патладжан с галета от смлени хрупкави крутони ( може да си ги приготвите сами, като смелите в блендер домашни сухари) и малко настърган пармезан
Поднесете всяка порция поръсена със ситно нарязан пресен магданоз, пресни домати, и млечно - чеснов сос.
Да ви е сладко!
Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.
Благодаря ви!
Всички мои рецепти със соев сос може да проследите Тук
Ради, чудесно ястие! Обичам такива подправки и ще го пробвам и аз. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеЦелувки !
Не се съмнявам, че ще направиш нещо много вкусно Сонче! Ще чакам да споделиш.Радвам се,че намина през моето местенце. Целувки!
ОтговорИзтриване