Пълнени чушки с картофена плънка със соев сос и яйчена заливка / Stuffed peppers with potato and soy sauce with eggs topping


Здравейте приятели,
Днес ви предлагам първата рецепта от Кулинарното предизвикателство Вкусната храна обича Kikkoman и използвам този повод, за да ви споделя личните си мотиви да се включа в него.

Както знаете в Подправено с любов си похапваме с удоволствие и мярка ( ох, това май беше за Бирата 😊😊😊...., но копмания на всяка добра бира е вкусната храна).
Та както се казва, не се лишаваме от сладичко, нито от парче торта, както и от вкусен домашен тутманик, сочна пържола.......и т.н.
Но има едно условие.
Всяка хапка поднесена за любими хора да е с възможно най качествени продукти.
Кухнята на Подправено с любов е затворена за изкуствени подсладители, консерванти, оцветители, хидрогенирани растителни масла, глюкозо - фруктозен сироп и всичко що на етикет звучи като от учебник по химия.
Та в този ред на мисли, когато готвя и избирам продукти на които да се доверя, чета етикетите.
Защо избирам за своите ястия соев сос Kikkoman? С какво той е по - различен от останалите соеви сосове на пазара?
Защото напълно отговаря на продукт задоволяващ представите ми за здравословно приготвена храна.
Защо Kikkoman:
  • Повече от 300 години приготвяне на соев сос и опит на тази основа;
  • Първокачествени продукти с високо съдържание на естествено умами;
  • Само съставки бе ГМО и ферментация на соев сос без 3 - MCPD, с естествени микроорганизми и ензими;
  • Без добавени консерванти, оцветители, вкусови и ароматни подобрители
  • Гаранция за най - високо качество: сертифицирана и стриктно контролирана продукция
  • Неограничени възможности за използване

За тези неограничени възможности ще си говорим днес.
С рецептата, която ви предлагам в тази публикация, България среща Япония с чудесна вкусова комбинация в традиционно българско Родопско ястие.
Солта в рецептата е заместена с малко количество соев сос, което придава на ястието приятна наситеност и превъзходен карамелен вкус.
Опитайте!



Необходими продукти:

6 червени чушки
1 глава лук - обелена
2 скилидки чесън
3 моркова
4 стръка прясна целина
1 ч.л ронена чубрица ( може да замените със същото количество сух риган)
600 гр картофи
За заливката:
4 яйца
400 мл прясно мляко
2 с.л брашно
черен пипер на вкус
Kikkoman естествено ферментирал соев сос с ниско съдържание на сол - на вкус
1 с.л илио

Начин на приготвяне:

Чушките се измиват и се изпичат за 45 мин. в загрята на 180 градуса фурна.
Морковите се измиват, обелват и настъргват на едро ренде. Лука и стъблата целина се нарязват на ситно.Чесънът също се наситнява на ситно.
Илиото се загрява и в него се запържва лука, моркова, целината и чесъна.
Картофите се обелват, разрязват се на четвъртинки и се сваряват. Намачкват се и се прибавят към зеленчуците.
Сместа се подправя с черен пипер и соев сос Kikkoman на вкус, добавя се и чубрицата.
Чушките се обелват, почистват се от семките и се пълнят с по малко от плънката.
Подреждат се в намаслена тавичка.

Яйцата се разбиват в купа. Пробавя се прясното мляко и брашното. Разбърква се до хомогенизиране.
Чушките се заливат с тази смес и се пекат 30-40 мин. в загрята на 180 градуса фурна.
Да ви е сладко приятели!


Ако ви харесват моите рецепти, може да дадете своята подкрепа за моя  блог Подправено с любов  в играта Вкусната храна обича Kikkoman! Сгответе някоя от моите неазиатски рецепти със соев сос Kikkoman или измислете своя традиционна рецепта със соев сос Kikkoman, снимайте и качете в уебсайта на играта в Блоговодител!
Очакват ви страхотни награди.
Повече за предизвикателството на Kikkoman и Блоговодител може да прочете Тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар