Свински котлети с медно - таханова марината със соев сос/ Tahini Marinated Pork Chops with honey and soy sauce

Обичате пържолки нали?
И ние така.
Щом сте любители на месото, тогава добре знаете, че за добър резултат овкусяването е от първостепенно значение.
То може да се постигне по много и различни начини, вкл. и с изкуствени овкусители.
Уверявам ви, тук такива няма, но е постигнат перфектен вкус с голям процент естествено Умами.
Какво е Умами?
Пети вкус, бульонен, месен, пикантен - обръщащо небцето ви богатство на вкусове, магическа съставка на вашата храна.
Отказахте ли се вече? Твърде сложно ви звучи!
Недейте!
Решението е лесно и на една ръка разстояние на рафта на всеки добре зареден супермаркет.
Нарича се соев сос Kikkoman.


Умами е естествен резултат от продължителна ферментация.
По - просто казано: естествен подобрител на вкуса. Опитайте! Естественото е на мода

Необходими продукти: за 3 порции

3 бр Свински котлети
За маринатата:
1 пълна с.л соев сос Kikkoman
1 ч.л сусамов тахан
1 ч.л мед
2 скилидки чесън - намачкани
1 ч.л пресен джинжифил ( или толкова сух)

1 с. л натурално пшенично  нишесте - за сгъстяване на соса
1 с.л зехтин - за намззване на тавичката за печене
1/2 ч.ч вода - за самото печене

Начин на приготвяне:

В подходяща купа смесете продуктите за маринатата. Поставете вътре котлетите и разбъркайте, така че да се овкусят от всички страни.
Оставете в хладилника да се мариноват най-малко за 2-3 часа. Колкото повече време отделите за мариноване, толкова по - добре.
Поставете пържолките в намаслена със зехтин тавичка. Поставете котлетите и ги полейте с маринатата. Добавете 1/2 ч.ч вода.
Печете на загрята на 250 градуса фурна за 20 мин. под фолио и за още около 40 мин на 200 градуса без фолиото или до готовност на месото.
Сгъстете образувалото се сосче с разтворено в 1/2 ч.ч вода натурални нишесте.
Ако е необходимо разредете с ояе малко водичка, докато получите необходимата ви гъстота на соса.
Преди сервиране прецедете соса през ситна цедка.
Сервирайте котлетите поляти с малко от соса и  с подходяща гарнитура: гриловани зеленчуци, варен ориз, задушени гъби или както обичате да похапвате Свински котлети.
Да ви е сладко!




Не забравяйте да участвате в играта на Кикоман от, която можете да спечелите много награди! 

Ще ви бъда благодарна ако ме подкрепите в надпреварата!
А тук може да регистрирате касовата си бележка и да си спечелите още награди.
Успех приятели!
Готвенето е забавно и несъмнено по - вкусно подправено с Kikkoman и щипка любов!



2 коментара:

  1. Благодаря за прекрасно представената рецепта! Всичко е на ниво! Успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви Бони! Радвам се, че рецептата Ви харесва!

      Изтриване