Необходими продукти:
500 гр. гъби печурки
2.с.л соев сос Kikkoman
1 ч.л мед
1 ч.л сусамов тахан
2 скилидки чесън-намачкани
1 пълна с.л изсушен див лук (търсете на рафта с подправките във всеки добре зареден супермаркет)
връзка пресен магданоз - ситно нарязан
1 пълна с.л сусамово олио (рафинирано, нерафинираното е по - нестабилно при топлинна обработка и е подходящо за дресинги на салати)
Може да замените сусамовото олио със зехтин или слънчогледово олио.
Начин на приготвяне
Загрейте олиото в тиган. Измийте печурките (има спорове по въпроса дали гъбите се мият, но аз лично ги мия), нарежете ги на едро и ги запържете.
При пърженето пускат водичка. Изчакайте водата да се изпари. През това време разбъркайте в купичка меда, соевия сос, сусамовия тахан и скилидките чесън до хомогенизиране.
Прибавете към гъбите и гответе още минута-две.
Изчакайте гъбите леко да се охладят и добавете сушения див лук и ситно нарязания магданоз.
Може да си похапнете тези гъбки просто така, в компанията на чаша вино, да гарнирате с тях прясна паста или месо.
Тук ви предлагам само една идея как бихте могли да ги поднесете с вкусни Свински котлетчета.
Не забравяйте да участвате в играта на Кикоман от, която можете да спечелите много награди!
Ще ви бъда благодарна ако ме подкрепите в надпреварата!
А тук може да регистрирате касовата си бележка и да си спечелите още награди.
Успех приятели!
Готвенето е забавно и несъмнено по - вкусно подправено с Kikkoman и щипка любов!
Обожавам гъбки, а тези са прелест! Ще опитам и аз така. Целувки!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти допадат Сонче! Пробвай! Няма да съжаляваш🙂. Целувки!
ОтговорИзтриване