Необходими продукти:
3 тиквички
За дресинга:
1 с.л Kikkoman Понзу цитрусов соев сос ( ако не разполагате с такъв сос, вместо една прибавете 2 с.л соев сос в дресинга)
1 с.л соев сос Kikkoman
сока на половин лимон
1 с.л сусамово илио ( или зехтин, но вкуса се променя към маслинов)
1 ч.л мед
2 скилидки чесън пресовани
1 ч.л сусамов тахан
ако е необходимо добавете сол на вкус - аз не съм добавяла
пресен магданоз или пресен кориандър - ситно нарязан
Начин на приготвяне:
Изпечете тиквичките на грил тиганВ подходяща купа смесете всички съставки за дресинга.
Поставете тиквичките в подходящ съд за сервиране и ги залейте с дресинга. Разбъркайте внимателно.
Подправете със ситно нарязан пресен магданоз или пресен кориандър.
Може да похапнете тиквичките проста така, като салата, да ги добавите към любимите си сандвичи или ето Така, в компанията на вкусни свински котлетчета с гъби.
Рецептата за гъбките може да откриете Тук
Всъшност продуктите и за трите рецепти - на котлетите, гъбките и грилованите тиквички за сходни, така че може с едно добре планирани пазаруване на приготвите впечатляваща вечеря или семеен обяд.
И не забравяйте да участвате в играта на Кикоман от, която можете да спечелите много награди! Аз също, ако ме подкрепите .Ще ви бъда благодарна ако изберете моето местенце в надпреварата!
А тук може да регистрирате касовата си бележка и да си спечелите още награди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар