Пълнено свинско бонфиле с гъби, сирене и хрупкава билкова коричка /Stuffed pork tenderloin with mushrooms, cheese and crispy herb crust


Пълнено свинско бонфиле с гъби, сирене и хрупкава билкова коричка

Бързо, лесно, впечатляващо – това ястие ще направи всяка вечеря специална, без да отнема часове в кухнята. Крехко свинско бонфиле, пълнено с ароматни гъби и разтопено сирене, обвито в хрупкава билкова коричка – комбинация, която гарантира възторжени възклицания на масата и доволни усмивки на всички, които го опитат.

Свинското бонфиле е един от най-крехките и сочни разрези на месото, а когато му добавим апетитен пълнеж и златиста билкова коричка, резултатът е истински гурме шедьовър. Гъбите придават дълбочина и умами вкус, сиренето добавя кремообразност, а ароматът на риган, магданоз и леко пикантната горчица завършва ястието по начин, който трудно ще остави някого безразличен. Това не е просто рецепта – това е удоволствие за сетивата.

Необходими продукти за 5 порции

2 свински бонфилета (около 800 г общо)
200 г пресни гъби (печурки, кладница или микс)
100 г сирене (кашкавал, пармезан или крема сирене)
2 скилидки чесън
1 с.л. масло
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус

За билковата коричка:
50 г галета или бадемово брашно
1 с.л. горчица
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушен магданоз
1/2 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните на ситно гъби в масло, докато омекнат и течността се изпари. Добавете накълцан чесън и подправки, разбъркайте добре и оставете на котлона още минута-две, за да се разгърнат ароматите. Свалете от огъня и прибавете настърганото сирене, разбъркайте и оставете сместа да се охлади.

Разрежете свинските бонфилета по дължина, но без да стигате докрай, така че да се получи разтворена „книга“. Начукайте леко месото, за да стане по-равномерно, и подправете със сол и черен пипер.

Разпределете плънката равномерно по вътрешната страна на бонфилетата. Завийте ги на руло и закрепете с кухненски конец.

Смесете всички съставки за билковата коричка в малка купа и намажете бонфилетата отгоре, така че да се покрият равномерно.

Прехвърлете напълнените филета в тавичка, намазана предварително с малко зехтин. Добавете в тавичката и около 50 мл вода.

Прехвърлете бонфилетата в тава и печете в предварително загрята на 200°C фурна за 20-25 минути. Проверете месото за готовност. Оставете месото да почине 5 минути преди да го нарежете, за да запази сочността си.

Нутриенти за една порция

Калории: 320 kcal
Белтъчини: 36 г
Мазнини: 18 г
Въглехидрати: 4 г
Фибри: 1 г

Предложения за по-вкусно сервиране

Поднесете с печени зеленчуци като тиквички, аспержи или чушки. Лек горчичен или чеснов йогурт сос ще направи ястието още по-ароматно. За завършеност на балансираната чиния може да добавите свежа салата с лимонов дресинг или задушен спанак. Чаша сухо червено вино ще допълни перфектно вкусовете и ще направи вечерята истински специална.





Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!


Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм.










 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

get this widget