Бърза запеканка със спанак и сирена / Quick casserole with spinach and cheese



Здравейте, приятели на " Подправено с любов".
Днес рецептата, която ви предлагам, е за вкусна режимна рецепта, която се хареса на цялото ми семейство.
Опитвам се максимално да използвам сезонни продукти в кухнята си и няма как да подмина зеленийките - лапад, коприва, спанак, левурда. Толкова дълго ги чакахме цяла зима.
Днешната рецепта е тип запеканка, много сочно ястие се получи. Може да се хапва както топло, така и студено, а също така е подходящо и за кутийките ни за училище и офиса.
И както винаги, да ви напомня - стартитайте хапването си с порция свежи зеленчуци за срабилни нива на кръвната захар.



За да си я приготвите й вие ще са ви необходими:

Необходими продукти за около 5-6 порции:

400 гр пресен спанак

1 връзка пресен лук

1 скилидка чесън

250 гр бяло саламурено краве сирене

250 гр кашкавал

400 гр прясна моцарела

4 яйца

250 гр кисело мляко

1 ч.л сода за хляб

150 гр пълнозърнесто брашно от лимец

черен пипер

шипка сух риган

сол на вкус

зехтин

Начин на приготвяне:

В тиган с малко зехтин задуших лука, нарязан на ситно, скилидката чесън - пресована, както  и почистения, измит и нарязан пресен спанак.

Отгеглих от котлона, за да се охлади.

В купа смесих разбитите яйца, натрошеното сирене, настъргания кашкавал, киселото мляко с " погасената" сода в него, брашното и подправките.

Проверих дали спанака се е охладил и смесих с млечно - яйчната смес.

Прехвърлих всичко в тавичка, намазана с малко зехтин.

Отгоре разпределих накъсани парченца от моцарелата и разполовени чери доматчета.

Изпекох в загрята на 220 гр фурна до приятен загар.


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!


Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм 

Благодаря!











Няма коментари:

Публикуване на коментар