Френски ябълков пай с ром/ French apple pie with rum


Здравейте приятели на Подправено с любов!
Днес сервирам класически сладкиш от френската кухня.
Превъзходен!

Аромат на масло, ром и ванилия, деликатен вкус, сочни ябълки в средата и хрупкава коричка отгоре.
И всичко това е много лесно за приготвяне!
Ето и рецептата (за тортена форма с размери 28 см).
 

Необходими продукти:

250 гр брашно
10 гр бакпулвер
1/4 ч.л сол
120 гр меко масло
2 големи яйца
200 гр захар и още малко за поръсване преди печене
пудра захар за поръсване на готовия сладкиш
1 с.л ром
1 шушулка ванилия
2 големи ябълки

Начин на приготвяне:

Смесете в купа сухите съставки - брашното, бакпулвера и солта и оставете настрани.
В друга купа разбийте с миксер маслото и захарта до пухкав крем. Прибавете яйцата, едно по едно, като не спирате да разбивате с миксера.
Внимателно прибавете сухите съставки и ароматите. Разбийте отново с миксера, докато се оформи тесто малко по - гъсто от кексовото.
Обелете и нарежете ябълките на кубчета.
Прибавете ги към тестото.
Разбъркайте хубаво с шпатула.
Разпределете сместа във формата за печене, предварително застлана с хартия за печене. Поръсете с малко захар отгоре
Изпечете сладкиша във фурна загрята на 180 гр за около 40 мин и до получаването на златиста и хрупкава коричка.
Вкусен е и топъл и студен, а най - му подхожда топка ванилов сладолед.
Приятен апетит!










Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар