Здравейте приятели на " Подправено с любов"
Днес ви предлагам страхотни солени бисквитки, който са доста лесни за приготвяне, икономични, без яйца и даващи възможност за неограничени експерименти с добавките.
Тук на снимките съм ги приготвила с кашкавал, маково семе, босилек и малко червен пипер.
Пробвала съм ги с вариант от маслини и сушени домати, маслинова паста, кашкавал и прошуто.....
Идеални са в компанията на чаша вино, за брънч, пикник, кетъринг, за закуска или следобедно похапване в Lunch - Box.
Рецептата имам от една много популярна книга (с чудесни и точни рецепти) от близкото минало - " Соленки, сладки, кремове" с автор Добрина Венкова.
Необходими продукти (за около 25бр. солени бисквитки)
150 мл прясно мляко
50 гр разтопено краве масло за тестото и още малко за намазване на разточената кора
1 бакпулвер
250 гр брашно и още малко за поръсване на плота при разточване
200 гр настърган кашкавал
2 с.л маково семе
сух босилек и червен пипер - за поръсване на разточената кора тесто
Начин на приготвяне:
В купа се смесват млякото, маслото и брашното с бакпулвера. Замесва се тесто.
Върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина 1/2 см.
Намазва се с масло, поръсва се с кашкавал, маково семе, босилек и червен пипер.
Навива се на руло и се реже на кръгове.
Кръговете се подреждат легнали, в тава покрита с хартия за печене.
Пекат с в предварително загрята на 180 гр. фурна до приятен златист загар.
Много са вкусни и на следващия ден (мекички и ароматни).
Да ви е сладко приятели!
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.
Благодаря!
Няма коментари:
Публикуване на коментар