Необходими продукти:
1 пакет фини кори за баница
1 патладжан - нарязан на ситни кубчета
2 печени червени чушки - нарязани наситно
100 гр краве сирене - натрошено
100 гр пушен кашкавал - нарязан на ситни кубчета
1 домат - обелен и нарязан наситно
1 с.л пресен босилек - нарязан наситно
1 с. л зехтин
олио за намазване на корите
желтък от едно яйце - за намазване на рулцата
маково семе за поръсване
За Соса:
1 ч.ч кисело мляко
1 скилидка чесън - пресована
1 с.л пресен копър нарязан
2 с.л смлени орехови ядки
сол на вкус
дребни стафиди - по желание
Начин на приготвяне:
Измиваме, обелваме и нарязваме патладжана на кубчета. Поръсваме със сол и оставяме настрани за около 10 мин., за да си пусне горчивия сок.
Загряваме зехтина в тиган и в него запържваме кубчетата патладжан. Изваждаме ги върху салфетка и попиваме излишната мазнина. Изчакваме да се охладят.
В купа приготвяме плънката - смесваме кубчетата патладжан, чушките, сиренето, кашкавала, босилека и домата.
Развиваме корите за баница и за всяка пуричка работим с 2 кори.
Намазваме корите с малко олио, разпределяме малко от плънката по ширина на корите.
Завиваме на руло, до средата на корите. След това прегъваме страничните краища навътре и продължаваме да навиваме на руло.
По този начин приготвяме всички пурички докато свършат корите за баница.
Намазване всяка пуричка с разбит жълтък и поръсваме с маково семе.
Печем в предварително загрята фурна до приятен златист загар.
Поднасяме с млечно - орехов сос.
За неговото приготвяне смесваме всички посочени продукти за соса. По желание може да добавим към соса и стафиди.
Да ви е сладко!
Източник: Списание Меню
Ако ви е харесала тази рецепта, помогнете ми да я популяризираме, като я споделите с бутоните за споделяне в социална мрежа по ваш избор, или харесате страничката на блога във Facebook.
Благодаря Ви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар