Ретро сладкиш " Какаови квадрати"/ Cocoa Squares Retro Cake





Здравейте приятели!
Днес ви представям Ретро Шоколадов Сладкиш от старите тефтери.
Преди много години, когато бях дете и по магазините нямаше такова огромно разнообразие на сладкиши, се налаше да си ги приготвяме у дома.
И почти апокрифно си предавхме рецептите от уста на уста, грижливо записани в тетрадки, тефтери и дори салфетки.
Днес реших да приготвя за семейтвото си наситено какаова сладост и докато си избирах рецеппа се оказа, че са ми необходими доста продукти - завидно количество масло, шоколад и т.н.
Аз обаче исках да открия нещо, което мога да приготвя с базови продукти от кухненския шкаф и хладилник.
И така попаднах на рецептата на този ретро сладкиш от старото време.

За него ще са ви необходими:

за основата:
2 яйца
1 ч. ч прясно мляко
1 ч.ч захар
2/3 ч.ч олио
2 ч.ч брашно
1 с.л какао 
1бр бакпулвер на д-р Йоткер
150 гр ситно нарязани орехови ядки (по желание)
за глазурата:
6 с.л захар
6 с.л вода
75 гр масло
2 с.л какао

Вместимост на ч.ч - 300 мл течност


Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта в купа с помощта на миксер.
Добавете олиото, прясното мляко, брашното (пресято и смесено с бакпулвера) и какаото.
Разбийте отново с миксер до хомогенна смес.
Изпечете в правоъгълна тава с размери 25/35 см, покрита с хартия за печене.
Печете на 180 гр на долен и горен реотан до суха клечка.
Охладете добре сладкиша преди да го залете с глазурата.
За глазурата - смесете в малка касерола всички продукти за нея.
Кипнете и разбъркайте.
Набодете охладения сладкиш с вилица или дървено шишче и залейте с глазурата.
Пожелание поръсете с кокосови стърготини.


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.
Благодаря!







Няма коментари:

Публикуване на коментар