Сладкиш без печене "Карпати" /Pastry without baking "Karpaty"




Здравейте приятели,
Великден мина и в кулинарните групи се появиха доста апетитни предложения за ястия с останали варени яйца и козунак.
У дома това трудно се случва, освен ако не ме хване музата да пробвам по няколко рецепти за козунак наведнъж.🙂
За този сладкиш обаче, предварително пека двойна доза хрупкави Великденски курабийки и грижливо скривам част от тях.
В тази рецепта спокойно може да използвате вашите изостанали бисквитки от празника.
Ако не разполагате с такива, заменете ги с обикновени бисквити (пробвала съм и се получава чудесен сладкиш).👌✌💟
Много обичам десерти без печене, а този още повече, защото е бърз, ароматен, ефектен и много вкусен.

Ето и точната рецепта:

200 гр. бисквити - смлени с чопър или натрошени на ситно
100 гр. запечени на тиган ядки и смлени на ситно (орехи, бадеми)
90 гр. черен шоколад - разтопен
1 банан
200 гр. подсладено кондензирано мляко - използвам половин метална консерва на Pilos (от Лидъл)
1 с.л коняк - ако ще сервирате на деца, заменете коняка с ромова есенция
4 с.л кокосови стърготини - за поръсване на сладкиша

Начин на приготвяне:

В купа смесете всички продукти (без кокосовите стърготини и банана) - бисквитите, ядките, кондензираното мляко, шоколада и ароматите (коняк или ромова есенция).
Омесете тесто.
Пригответе си лист алуминиево фолио с правоъгълна форма.
Разстелете върху фолиото внимателно тестото, като си помагате с ръце.
Сложете по средата на тестото банана.
Хванете двата срещуположни края на фолиото и започнете да ги съединявате, като се опитате да оформите пирамида.
Поставете сладкиша да стегне в хладилника за поне два часа.
След като сладкиша стегне, внимателно отстранете фолиото, поръсете с кокосови стърготини, нарежете на парченца, които имат триъгълна форма и поднесете.
Да ви е сладко приятели!



Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.
Благодаря!
















Няма коментари:

Публикуване на коментар