Мусака със спанак и мляно месо / Moussaka with spinach and minced meat


Здравейте приятели,
В този слънчев пролетен ден ви предлагам да си направите вкусно ястие с мляно месо и пресен спанак.
В сезона на зелениите често приготвям тази вкусна гозба, като вместо спанак може да използвате лапад (аз го предпочитам, но трудно намирам чист такъв).
Сервирам ястието с гъсто кисело мляко и домашно приготвен хляб с хрупкава коричка.
Да ви е сладко!
Ето и самата рецепта.


Необходими продукти (за около 5 порции):

400 гр мляно месо- смес телешко и свинско
2 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
800 гр пресен спанак
2 стръка пресен джоджен ( може да замените с щипка сух)
3 големи картофа - сварени до полуготовност и настъргани на едро ренде.
Сол, млян черен пипер и млян кимион на вкус
2 с.л олио за запържване на мляното месо и сотиране на спанака
За заливката:
3 яйца
половин кофичка кисело мляко
1 с.л брашно с връх

Начин на приготвяне:





Почистете лука и чесъна и ги задушете с малко олио в тиган.
Прибавете мляното месо и запържете, като се стремите месото да стане на трохи. Подправете със сол, черен пипер и кимион. Одтеглете сместа от котлона.
Подправете с джоджена.
В друг съд сотирайте почистения, измит и нарязан спанак.
Сглобете ястието, като редувате настърганите картофи, кайма и лук, спанак, отново картофи и т.н докато свършат продуктите.
Запечете ястието в загрята на 250 гр. фурна за около 30 мин.
Пригответе завивката, като разбиете с кухненска тел продуктите за нея.
Залейте ястието и допечете до златист апетитен загар.



Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.
Благодаря!




Няма коментари:

Публикуване на коментар