Свински котлети под шапка от разноцветни чушки ( със соев сос) / Pork chops under sweet multicolored peppers (with soy sauce) /

Много си харесвам тази рецепта за зимата. Месото става крехко и сочно. Върви си гарнирано със сочни чушки и с вкусно сосче.
Липсва ми само къшей прясно изпечен домашен хляб ❤❤❤

Много често си приготвям тази рецепта, но сега покрай предизвикателството Вкусната храна обича Kikkoman, реших да обогатя соса със соев сос.
Всъщност може да използваме соевия сос на Kikkoman  в почти всички ястия ( дори и в десертите) като заместител на солта а вкус и перфектен завършек на всчка хапка.
За предимствата точно на този соев сос и защо го избирам за своите ястия ви разказах Тук.
Може да опитате и вие приятели!
Сега имате възможност не само да готвите с Kikkoman, но и да печелите награди!
Повече за това Тук.

До края на предизвикателството на Kikkoman остават само 6 дни.

Включете се и вие, ако обичате да готвите и да експериментирате и освен, че ще зарадвате любимите си хора с вкусна храна, може да спечелите много награди.
  • Покана за Kikkoman мастър клас – демонстрация на техники за използване на соев сос със специалното участие на шеф Петър Михалчев;
  • Двадесет комплекта за приготвяне на вкусни ястия Kikkoman;
  • Всеки участник получава подарък електронната книга с рецепти на Kikkoman "Традиционни рецепти естествено + К"! 
    За подробности може да кликнете Тук.  Ако решите да подкрепите мен, използвайте тази Форма  
  • Може да участвате и като Регистрирате касовата си бележка и участвате в надпреварата за 160 дневни награди, 24 седмични и една голяма награда (Универсален уред за готвене Tefal Optic Grill)


Необходими продукти: ( за 3 порции)

3 бр свинки котлети с кост
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 жълти чушки
2 глави лук
250 гр заквасена сметана
2 с.л соев сос Kikkoman
1 с.л сух риган
150 гр настърган кашкавал
сол и черен пипер на вкус
1 с.л брашно ( опция)
олио за запечатване на котлетите и задушаване на зеленчуците
пилешки или зеленчуков бульон - около 1 ч.ч . ( в краен случай може да използвате и вода)
пресен магданоз - за поръсване при сервиране


Начин на приготвяне:

Измивам и подсушавам добре котлетите.Овкусявам ги с черен пипер. Сол не слагам. Използвам солеността на соевия сос и кашкавала. Ако обичате по - солено може тук да посолите котлетите леко.
Загрявам малко олио в тиган и запечатвам котлетите за 1-2 мин от всяка страна. Изваждам ги от тигана и прехвърлям в тавичка.
В същия тиган запържвам лука нарязан на полумесеци. Когато лука поомекне добавям чушките почистени от семките и нарязани на жулиени. Разбърквам и готвя за около 7-10 мин.
Прибавям в тигана малко от бульона и готвя докато чушките леко поомекнат. Не бива да се готвят до пълна готовност, защото след това ще се пекат заедно с котлетите.
Прибавям сметаната и соевия сос, разбърквам добре, намалявам котлона на ниска степен ( при мен на 3 от 9) и оставям да покъкри за около 5-6 мин.Може да сгъстите соса с 1 с.л брашно. Ние обичаме да има повечко сос и не сгъстявам.
Подправям соса с риган, разбърквам и заливам котлетите със зеленчуците и соса ( добре да се покрият котлетите)
Пека в  загрята на 250 гр. фурна за около 30-40 мин.
От време на време в процеса на печене проверявам месото дали е омекнало достатъчно с вилица.
Изваждам тавичката от фурната, поръсвам с настърган на едро ренде кашкавал и допичам за 2-3 мин, докато кашкавала леко се разтопи.
На финала поръсвам с пресен магданоз.
Сервирам често с картофено пюре или само в компанията на пресен хляб и чаша червено вино.


Ако ви е харесала рецептата, моля помогнете ми да я популяризирам като я споделите с бутоните по - долу в социална мрежа по ваш избор.
За да получавате първи новини за нови рецепти може да последвате страничката ми във Facebook


Всички мои рецепти със соев сос може да проследите Тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар