Необходими продукти за 3 порции:
3 бр Почистени от вътрешностите Пъстърви
Черен пипер и сол на вкус
2 глави лук - нарязани на ситно
1 глава лук - нарязана на жулиени - за гарниране
3 големи домата
9 бр чери домати за гарниране - по три за всяка рибка
150 гр маслини Каламата без костилките
1 връзка магданоз
сока на един лимон - за доматената салса
1 лимон - за сервиране
Начин на приготвяне:
Измиваме добре рибите и ги подсушаваме с кухненска хартия. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер отвътре и отвън.В купа приготвяме доматената салса, като нарязваме лука и доматите на ситно. Смесваме ги с нарязания магданоз и маслините каламата. Подправяме със сол на вкус и сока на един лимон.
На дъното на намаслена тавичка слагаме малко от доматената салса.
Останалата салса разпределяме на 3 порции и пълним с нея вътрешността на рибите. Ако е останал сок поливаме отгоре, заедно със зехтина
Гарнираме отгоре с лук нарязан на жулиени и разполовени на две чери домати.
Увиваме всяка рибка с лист хартия за печене, като завиваме краищата като бонбон.
Печем в загрята на 250 гр. фурна за около 20-30 мин.
Много внимателно развиваме хартията за печене (внимавайте да не се изгорите, защото се вдига гореща пара) и допичаме рибките до хрупкавост на кожичката.
Сервираме с картофена салата.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар