Много ароматно, сочно и не на последно място бързо за приготвяне пиле.
Идеално е за неделен семеен обяд, а защо не и за завършек на работната седмица.
Обичам подобни рецепти, защото времето за подготовката им преди поставянето във фурната е малко, а след това се готвят почти сами ❤
Освен това в един съд с минимални усилия получаваме вкусна вечеря и подходяща за ястието гарнитура.
Опитайте да си приготвите това предложение на Печено пиле с картофи у дома и ще се изненадате, че готвенето може да е забавно, не е задължително да отнема половината от деня ви, а споделените мигове с любимите хора са безценни!!!
Необходими продукти:
1 пиле - бройлер
4-5 големи картофа
За ароматната марината:
2 с.л зехтин
2 с.л соев сос
1 с.л мед
1 с.л суха мащерка
1 с.л сух риган
2 скилидки чесън - на пюре
сол и черен пипер на вкус
сока на половин лимон
Начин на приготвяне:
Измиваме и подсущаваме добре пилето с кухненска хартия.
В купа смесваме продуктите за маринатата.
С ръце отъркваме много добре пилето с ароматната марината отвън и отвътре. Поставяме го на хладно, докато приготвим картофките.
Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на резени.
Поставяме ги в подходяща тава. За изпичането на пилето от тази рецепта използвах решетка от парти грил (може да се използва и скарата от фурната).
Поставяме пилето върху решетката, доливаме 2 ч.ч вода и печем в загрята фурна до приятен златист загар на кожичката - мммммм!!!!!
По време на печенето обръщаме пилето един път с гърба надолу и после почти на края го връщаме в позиция, както е показано на снимката.
По време на печенето поливаме с лъжица върху пилето от вкусното и ароматно сосче от тавичката.
Това е!
Насладете се с чаша бяло вино!
Наздраве приятели!!!
Ако ви е харесала рецептата, помогнете ми да я популяризирам, като използвате бутоните за сподяляне,оставите коментар тук или харесате страничката на блога във Facebook.
Ако сте любители на пилето и бързите вечери може да опитате още Бързо пиле с пресен босилек, печен чесън и панчета (по Джейми Оливър)
или
Лимоново пиле с мащерка
Няма коментари:
Публикуване на коментар