Здравейте приятели.
Днес ви представям поредната рецепта с която " Подправено с любов " участва в бр .9 на първото българско електронно блогосписание So into Food.
Свежа, нестандартна, пълна с витамини и минерали салата.
Ако сте любители на сладко - соленото ще ви стане любима, като на мен 😊.
Сервирайте с чаша изстудено бяло вино и се насладете на хрупкавата свежест на пресните сезонни продукти.
Да ви е сладко!
Ако сте любители на сладко - соленото ще ви стане любима, като на мен 😊.
Сервирайте с чаша изстудено бяло вино и се насладете на хрупкавата свежест на пресните сезонни продукти.
Да ви е сладко!
Продукти за 6 порции:
За салатата
1 бр салата Дъбов Лист - тъмна
1 бр салата Дъбов Лист - зелена
300 гр микс Бейби Спанак и Рукола
1 бр круша Цигулка
200 гр сирене Дипломат с маслини – или друго твърдо сирене по ваш избор
200 гр орехи
За дресинга
1ч.л горчица
1 с.л соев сос
1 с.л мед
2 с.л зехтин
1 с.л оцет Балсамико
сол на вкус
Начин на приготвяне
В отделен съд смесваме съставките за дресинга и разбъкваме много добре. Оставяме настрани.
Измиваме и накъсваме в голяма купа салатата Дъбов лист. Добавяме измитите бейби спанак и рукола. Прибавяме крушата обелена и нарязана на тънки резени. Заливаме с дресинга и разбъркваме внимателно.
Разпределяме салатата в порционните чинии, поръсваме с орехите и нарязаното на кубчета сирене Дипломат.
Сервираме веднага.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар