Пиле със салвия и сотиран спанак/Chicken with salvia and sauteed spinach





Здравейте.
Днешното предложение  е от серията бързо, лесно и вкусно.
Идеална вечеря след забързан работен ден.
Цялата подготовка и изпълнение на рецептата отнема не повече от час, достатъчен да си налеем подходящо питие, да си направим свежа салата и да се насладим на домашно приготвена вечеря,
Да ви е сладко!


Необходими продукти - за 5 порции

10 бр,пилешки пържоли от бут - по две на порция
400 гр пресен спанак
2 с.л масло за сотиране на спанака
10 листа прясна салвия
2 скилидки чесън
300 гр кашкавал
сол и черен пипер на вкус
2 с.л зехтин Extra Vergine






Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го подсушаваме с кухненска хартия. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.



В отделен съд смесваме нарязаните листа салвия, чесъна стрит на паста през преса за чесън или в хаванче и зехтина . С тази смес натъркваме добре пилешките пържоли.
Запичаме във фурната за около 10-15 мин. (не трябва да са изпечени до пълна готовност).
Докато пържолките са във фурната приготвяме спанака. В тиган с 2 с.л масло прибавяме измития и нарязан на едро пресен спанак. Сотираме за около 5-6 мин, - докато спанакът леко поомекне.
Разпределяме от спанака върху всяка пържола.


Настъргваме отгоре кашкавал на едро ренде и запичаме отново във фурната до приятен златист цвят.



Приятен апетит!!!
















Няма коментари:

Публикуване на коментар