Пожелана от децата и изпълнена с тяхно участие! 😍😍😍 Голяма мацаница падна, но вкусът ммммммм............ нямам думи!!!
Пристрастена съм! 🍰🍰🍰
Представям ви Чийз кейк без печене с ягоди, нутела и Дулсе де Лече.
И вече знам ще се прави пак..... в тунингован вид и украса.
Честит празник, малки и големи деца, и честита една годинка на "Подправено с любов"!!! 😍😍😍
Необходими продукти:
За основата:
ронливи какаови бисквити - използвах "Роден край" 2 пакета
меко масло - 125 гр
За крема:
За крема:
200 гр заквасена сметана
500 гр маскарпоне
150 гр крем Нутела
около 300 гр карамелизирано кондензирано мляко (Сгущенка)
2 пакетчета от по 10 гр желатин на д-р Йоткер
5 с.л. вода - за разтваряне на желатина
300 гр ягоди - отделяме малко за украса
Начин на приготвяне:
За основата:
Във форма за торта с откопчаващ се борд поставяме внимателно тестото по дъното и леко по ръба. Оставяме настрани.
За крема:
В отделна купа разбиваме с миксер заквасената сметана и маскарпонето на пухкав крем. Добавяме нутелата и карамелизираното кондензирано мляко и хомогенизираме сместа с миксер до еднородна смес. В чашка или малка купичка разтваряме желатина с водата. Изчакваме да набъбне.
Поставяме желатина да се разтопи на водна баня.
Много внимавайте да не заври - ако това се случи, тогава желатинът разрушава структурата си и не може да желира (аз процедирам по следния начин - разтварям желатина в стъклена огнеупорна купичка и когато набъбне, поставям тази купичка в друг съд, пълен с топла вода на котлона. Изчаквам желатина да се разтвори, охлаждам и използвам за желиране).
Оставяме разтопения желатин да се охлади. Добавяме го в сместа с крема и разбъркваме. Нарязваме ягодите на парченца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар