30.05.2017 г.

Салата с пенне ригате, панчета и ранч дресинг / Salad with penne rigate, panceta and Ranch dressing

Здравейте, днес ви представям първата рецепта, с която наскоро участвах в майския брой на първото българско електронно блогосписание So into Food
И тук искам да благодаря на Мария Янева и Гергана Лазарова за отправената ми покана за участие.
Благодаря, момичета! За мен беше огромно удоволствие!
Ето и рецептата за невероятно вкусната салата с паста.



Продукти за 6 порции:

За салатата
1 пакет Пенне Ригате
1 зелена салата-избират се най вътрешните и свежи листа
12 слайда Панчета или бекон-по 2 на порция
3 розови домата или 300 гр чери доматчета
За Ранч Дресинга:
Кофичка заквасена сметана-около 250 гр
4 с.л майонеза
2 с.л зехтин Extra Vergine
½ с.л чесън на прах (или една скилидка счукан в хаванче чесън)
1 с.л червен лук нарязан на много ситно
1 с.л сух копър
1 с.л сух риган
2 с.л ситно нарязан пресен магданоз
Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Приготвяме пастата според инструкциите на пакета – варим в подсолена вода, като се съобразяване с указаното време.
Докато пастата се вари, запичаме Панчетата на грил тиган.
Отделно приготвяме Ранч Дресинга – смесваме в купа заквасената сметана, зехтина и подправките. Посоляваме на вкус. Разбъркваме ,за да се смесят всички съставки.
Когато пастата е готова отцеждаме хубаво.
Към добре отцедената паста добавяме дресинга и отново внимателно разбъркваме.
Разпределяме пастата в чинии.
Накъсваме зелената салата и запечените слайдове Панчета, нарязваме доматите и разпределяме по отделните порции.
Насладете се! Да ви е сладко!!!





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...