Чудиш ли се често какво да закусиш, когато искаш нещо:
-
вкусно
-
без рязък пик на кръвната захар
-
за 10 минути
Тази рецепта за мини палачинки с хуск и лимец е истински малък ритуал за тялото и душата. Перфектна е, ако имаш инсулинова резистентност, но е подходяща и за всеки, който се стреми към по-осъзнато хранене. Богата е на фибри, бедна на бързи въглехидрати, дава усещане за ситост и… страшно вкусна.
Необходими продукти (за около 6-7 бр мини палачинки)
Начин на приготвяне
Смеси всички съставки в купа и разбъркай добре. Остави сместа за 5–10 минути, за да набъбне хускът и да се получи гъста, но сипваща се консистенция (като гъсто палачинково тесто).
Загрей добре незалепващ тиган и го намажи леко със зехтин или гхи. Сипвай по 1–2 с.л. от сместа, за да направиш малки палачинки (около 6–8 броя). Печи ги на умерен огън около 2 минути от всяка страна, докато станат златисти и леко хрупкави отвън.
Идеи за гарниране
Тези палачинки са изключително универсални – могат да бъдат както солени, така и леко неутрални на вкус. Ето няколко мои любими начина как да ги поднесеш:
Солени варианти:
-
Котидж сирене + миш маш (остатък от вечерята) + маслини
-
Намачкано авокадо + лимонов сок + малко от миш маша + пресен магданоз
Вегетариански идеи:
-
Хумус + маслини + домати
-
Тахан + чери домати + босилек
-
Крем от печен патладжан (баба гануш) + ядки за хрупкавост и вкус
Здравословни ползи на тези палачинки
Тази рецепта е създадена да е лесна, бърза и адаптивна – независимо дали си в движение, имаш натоварено утро или просто искаш да си подариш вкусна закуска без вина.

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар