Руло от кайма с пълнеж от варени яйца и песто със сушени домати / Mince roll stuffed with eggs and sundried tomato pesto




Здравейте, приятели!
Днес обядът беше приготвен по нова рецепта, която реших да пробвам малко превантивно, предвид предстоящите Великденски празници и вечния въпрос " Какво да ги правим останалите ни от празника яйца".
Много често, след Великден, правя различни разядки и салати с тях, но този път реших да ги вложа в основно ястие, като разнообразя стандартното руло " Стефани" с промени в подправките на каймата и модифицирам пълнежа.
Получи се страхотно руло, което се хареса на всички, които го опитаха.
Ето и как точно го приготвих.

Необходими продукти:

За около 6 порции
за рулото:
1 кг мляно месо - смес свинско и телешко
сол, черен пипер и кимион на вкус
1 връзка пресен лук - ситно нарязан
1 връзка левурда - див чесън - ситно нарязана
1 връзка пресен магданоз - ситно нарязан
1 яйце - за омесване на каймата
за пълнежа
3 варени яйца
200 гр качествен кашкавал, който държи форма и не се разтича 
3 с.л песто със сушени домати - използвам готово

Начин на приготвяне:


Рецептата е супер семпла и не изисква много време за приготвяне.
Смятам, че дори начинаещи в кухнята биха се справили.

Първата стъпка е омесването на каймата за рулото.
В голяма купа смесвам всички продукти за рулото, омесвам добре, покривам с фолио за свежо съхранение и прибирам купата в хладилника поне за час, за да може месото до поеме всички аромати.
След това си приготвям подходяща правоъгълна тавичка за печене.
Намаслявам я леко.
Разстилам внимателно каймата на дъното на тавичката, така че да се образува правоъгълник.
По средата на този правоъгълник подреждам яйцата, разрязани на кубчета и кашкавала, също нарзана на кубчета и овкусен с пестото.
Внимателно съединавям двата края на правоъгълника от кайма, така че да се образува руло.
Заглаждам с ръце и придавам подходяща форма.
Наливам в тавичката малко вода ( с бира става още по - добре) и изпичам в загеята на 230 гр фурна до приятен загар.
След изпичане оставям рулото леко да се охлади преди да го нарежа.
Сервирам със свежа салата по избор.

Да ви е сладко!

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!


Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм 

Благодаря!






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар