Пилешко филе с гъби и сметана/Chicken fillet with mushrooms and sour cream


Здравейте, приятели!
Ноември вече е тук и у дома все по - често посягаме към топли и засищащи ястия.
Днешното ми предложение е точно такова - с ароматни гъби и вкусен сметанов сос.
Ястието се приготвя бързо и лесно и е идеално решение за бърза семейна вечеря през седмицата.
Препечете чеснови филийки от любимия си хляб и сте готови за вкусно домашно похапване.
Enjoy!


Необходими продукти: за около 4 порции

470 - 500 гр пилешко бонфиле
250 гр кралски печурки
3 големи моркова
2 големи глави стар лук
250 гр кисели краставички
400 гр заквасена сметана - използвам заквасена сметана на Жълтуша
щипка сух риган
прясно смлян черен пипер
сол на вкус
 Пресен магаданоз - за поръсване при сервиране
Зехтин за готвене или друга мазнина по избор

Начин на приготвяне:

Ястието приготвям в голям и дълбок тиган -  стомана 18/10 с капак. 
Започвам с почистването и нарязването на лука на полумесеци, морковите на жулиени, а гъбите на по - едри парчета, така че да се усещат при консумация.
Загрявам малко зехтин в тигана и задушавам лука, докато поомекне. Прибавям морковите и гъбите и задушавам под капак, докато и морковите поомекнат.
Махам капака и готвя, докато течността на гъбите се изпари.
Прибавям пилешкото филе и готвя, като обръщам от двете страни, докато месото побелее.
Когато месото е готово, добавям в тигана заквасената сметана и нарязаните на малки кубчета кисели краставички. Готвя за кратко, като разбърквам.
Подправям със сол на вкус, черен пипер и щипка сух риган.
Сервирам ястието поръсено с пресен магданоз и препечени филиийки домашен пълнозърнест хляб със семена.
Да ви е сладко!




Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар