Пълнозърнеста "баница" със спанак, сирене и микс от семена




Здравейте, приятели!
В днешния облачен ноемврийски ден се отдадох на кулинарстване и подготовка на част от храната, с която ще изпратя утре момчетата на училище и офис.

Не съм сигурна как точно да нарека тази здравословна закуска и затова слагам думата баница в кавички.
Както и да я наречете, бъдете сигурни, че тази здравословна и много вкусна закуска се приготвя лесно и бързо дори от начинаещи в кухнята.
Не са ви нужни никакви кухненски уреди и специални готварски умения. 
Заредете се само с една голяма купа, бъркалка и необходимите продукти, които са семпли и лесно откриваеми.
Да започваме!

Необходими продукти

  за правоъгълна тава с размери  33/23 см.
мярка - ч.ч с вместимост 300 мл течност

3 яйца М размер
250 гр краве саламурено сирене
400 гр кисело мляко
1 с. зехтин + още малко за намазване на тавата
 1 ч.л сода за хляб
400 гр пресен спанак - измит, почистен от дружките и нарязан на ситно
120 гр микс от семена - белени слънчогледови и тиквени семки, ленено семе
1 ч. л сол - пропуснете, ако сиренето е достатъчно солено
1 ч.ч пълнозърнесто брашно от лимец
1 ч.ч фини овесени ядки
100 гр кашкавам за поръсване

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете спанака, сиренето, предварително разбитите яйца и зехтина.
Содата угасете в киселото мляко, изчакайте да щупне и го прибавете към сместа в купата.
Добавете сухите съставки - овесените ядки, брашното, семената и солта.
Объркайте всичко с помощта на кухненска бъркалка.
Разпределете сместа в тавичка, намазана с малко зехтин.
Изпечете баницата в загрята на 200 гр фурна до приятен златист захар.
Малко преди да извадите печивото от фурната, поръсете с настърган кашкавал и върнете за допичане и хрупкава коричка.


Охладете добре преди да нарежете баницата на квадрати и да сервирате.



Аз я поднесох с кисео мляко, а утре ще си я хапваме по кутиите с микс от пресни зеленчуци.
Да ви е сладко!


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!



















 

Няма коментари:

Публикуване на коментар