Кето чийзкейк с ягоди / Keto cheesecake with strawberries

Здравейте, приятели!
За подслаждане в сезона на ягодите направих този прекрасен кето ягодов чийз кейк.
Не съм използвала никаква захар или подсладител в този сладкиш. Ягодите бяха домашни и много сладки, но ако обичате по - сладко може да добавите любим подсладител в пълнежа.
Кокосовото брашно има лек сладникав вкус в платката и според мен е напълно достатъчно.
Ето и рецептата по която приготвих чийзкейка.

Необходими продукти  


за тортена форма с размери 26 см в диаметър
мярка ч.ч с вместимост 300 мл течност
 за кората:
1 ч.ч кокосово бращно
2/3 ч.ч бадемово брашно
2/3 ч.ч разстопено краве масло
ванилия
За чийз пълнежа:
2 яйца
400 гр. заквасена сметана
200 гр. крема сирене
300 гр. ягоди - почистени и нарязани на парченца
1 шепа капки шоколад без Добавена Захар на Dragon Superfoods
ванилия
За ягодовия сос:
200 гр ягоди
1 ч.л лимонов сок
2 с.л мед
допълнително:
шепа пресни ягоди за украса преди сервиране

Начин на приготвяне:

на кората:
В голяма купа смесих кокосовото, бадемовото брашно, маслото и ванилията.
Омесох до трохи - получава се нещо като маслено тесто.
Покрих форма за торта с падащо дъно с хартия за печене.
Разпределих тестото на дъното на формата, като заравних и притисках с ръце.
Изпекох платката в загрята на 180 гр. фурна до златисто.
на пълнежа
В отделна купа разбих яйцата, заквасената сметана, крема сиренето и ванилията до хомогенизиране.
Добавих ягодите, нарязани на парченца и капките шоколад.
Разпределих пълнежа върху кората, заравних добре и върнах отново във фурната. Пекох сладкиша отново на 180 гр. за около 30 мин. или докато пълнежа се стегне.
Охладих чийзкейка много добре, минах с щпатула по ръбовете на формата и внимателно отделих откопчаващия се ринг.
на ягодовия сос:
Нарязах ягодите на ситно. Сложих ги в малка касеролка, поръсих с лимонов сок и загрях на котлона. Когато пуснаха достатъчно сос, оттеглих касеролата от котлона, охладих, пюрирах ягодите и ги смесих с меда.
С този сос гарнирах всяко парче кейк при сервиране. Декорирах с пресни ягоди.




Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар