Баница със сирене изпечена във форма за торта / Bulgarian Banitsa with cheese baked in a cake pan



Здравейте, приятели!
Представям ви тази много вкусна и лесна за направа баница, която се пече във форма за торта.
Хрупкава от вън и много мекичка и сочна от вътре. Ако остане за следващия ден, остава все така вкусна.

За да си я направите ще бъдат нужни:

Необходими продукти за форма с падащо дъно -26 см.

1 пакет кори за баница Сърбиянка
3 яйца
1 кофичка кисело мляко от 400 гр
1 ч.л сода за хляб
60 гр разтопемо масло + 2 с.л олио - може и само с олио
400 гр сирене - използвах краве сирене Алфатар

Начин на приготвяне:

Първо започвам с подготовката на плънката - в голяма купа разбивам с вилица яйцата, добавям натрошеното сирене, киселото мляко с "погасената" в него сода за хляб, маслото и олиото. Разбърквам много хубаво с вилица.
Получава се ето така

Корите за баницата накъсвам лист по лист на малки парченца и ги потапям в купата с плънка.
Обърквам много хубаво с ръце.
Покривам формата на тортата с хартия за печене.
Вмемам по малко от сместа с корите и плънка и започвам да подреждам във формата, като се стремя да не ги мачкам прекалено, а да има въздух между тях.

Пека баницата в заграта на 200 гр фурна на горен и долен реотан до приятен златист загар.

Сервирам баницата с кисело мляко, айрян, маслини, пресни домати и т.н.
Да ви е сладко!





Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар