Сладкиш с круши и бадемов аромат / Easy Pear cake with almond flavor


Здравейте, приятели!
В сезона на крушите сме.
Не знам защо, но у дома рядко консумираме круши в сурово състояние. 
Затова пък ги влагам в най - различни и ароматни сладкиши. 
Не мога да кажа кои видове сладкиши ми допадат повече - тези с ябълки или тези с круши, но и едните и другите крият своето очарование и изкусителен аромат на златна и уютна есен.
Сладкишът, които Ви предлагам днес е с малко брашно и много плодове и самата му текстура е креместа и много сочна.
Когато приготвяте тестото, ще ви се стори рядко, но не се изкушавайте да добавяте от себе си още брашно.
Точно така трябва да бъде.

Може да ароматизирате само с ванилия, но аз добавих и няколко капки ромова есенция на д-р Йоткер. Получи се много ароматен, лек, сочен и вкусен сладкиш.


Необходими продукти:

за тортена форма с падащи стени и размери 24 см.
2 яйца Шипка сол 100 г захар 1 чаена лъжичка ванилова захар 100 мл мляко 20 г разтопено масло Кората на 1 лимон - по желание (добавям само ако разполагам с био лимони) 80 г пшенично брашно 5 твърди круши сокът от половин лимон 1 чаена лъжичка бакпулвер

Начин на приготвяне:

Разбийте с миксер яйцата и щипка сол. Добавете захарта и ваниловата захар и разбийте отново с миксера до пяна.
Прибавете прясното мляко и разтопеното масло, пресятото брашно и бакпулвера. Отново разбийте, докато се получи рядко тесто (като боза).
Обелете крушите. Почистете от семките и нарежете плодовете на много тънки филийки.
Подредете ги на дъното на формата, предварително застлана с хартия за печене и ги поръсете с лимоновия сок и бадемовата есенция.
Излейте отгоре тестото и разбъркайте много внимателно и нежно, така че плодовете да се обгърнат с тесто от всички страни.
Поставете сладкиша в предварително загрята на 180 гр. фурна и печете около 40-50 мин. или до приятен златист загар.
Извадете от фурната, охладете добре, освободете ринга, поръсете с пудра захар (по желание) или сервирайте с топка бита сметана.



Източник - https://www.youtube.com/watch?v=6EM8ZC1-6vo&t=89s

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!










 

4 коментара:


  1. Обожавам кулинарията! Чудесна новина! С радост посещавам този сайт всеки ден! Поздрави и успех с развитието му! Павел

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!Благодаря Ви за положителната обратна връзка! Радвам се, че Ви харесва моя блог и ще бъде чудесно да споделите, ако сте готвили по някоя рецепта. Хубав ден!

      Изтриване
  2. Обожавам да посещавам сайтове за кулинария! Чесот прекарвам времето си в кухнята!
    Този сайт е страхотен! Радвам се, че успях да прочета тази публикация! Успех с развитието му!
    Прочетете още ...



    Здрави офис столове

    Офис столове от Sedni.bg

    Офис мебели от Интеза Ком


    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте,Мария! Благодаря Ви за добрите думи! Добре сте дошла в моя блог. Ако желаете може да ме последвате и в Инстаграм - @radibicheva. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване