Печени тиквички с кромид лук и ориз на фурна / Roasted zucchini with rice and onions

Здравейте, приятели!
Днес отново готвя българска кухня и отново с любимите тиквички.
Сравнително бързо се получава ястието, защото не е необходимо тиквичките да се пържат предварително.
Чудесна гозба се получи от националната ни кухня.
Поднесох с кисело мляко и домашна баница.
Да ви е сладко!

Необходими продукти:

1 кг тиквички
3-4 глави кромид лук
100 мл олио
100 гр ориз
1 връзка магданоз
2 с.л брашно
3 домата
250 мл доматен сок - използвам гъст домашен доматен сок
сол, червен и черен пипер  - на вкус


Начин на приготвяне:

Измивам тиквичките и ги нарязвам на колелца
В тиган загрявам илиото и задушавам до златисто оцветяване ситно нарязаният лук. Добавям в тигана и ситно нарязаните домати.
След задушаването на доматите се прибавят оризът, заедно със ситно нарязания магданоз, червения и черния пипер.
Посолявам на вкус, разбърквам и прехвърлям в тавичка.
Отгоре се подредих керемидообразно посолените и оваляни в брашно тиквички.
Ястието се полива с доматен сос и се пече до зачервяване.
Поднасох добре охладено и с добавка кисело мляко с чесън.


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар