25.04.2019 г.

Бисквитки с орехова поръска / Homemade cookies with walnut topping




Хрупкави, ароматни, златисти..........
Невъзможно е да им устоим!
Приготвянето им е истинска забава за децата. Кое дете не обича да изрязва с формички?
Не са ви необходими сложни продукти, както и не е необходимо да владеете визши кулинарни техники, за да си приготвите тези вкусни домашни бисквитки от маслено тесто с орехова поръска.


Необходими продукти:

250 гр краве масло - омекнало
1 ч. ч захар
2 яйца - отделяме един жълтък за топинга
1/2 ч.л сода за хляб погасена в малко оцет
1 капсула ванилия или 1 пакетче ванилова захар
3 ч.ч брашно
щипка сол
За топинга:
жълтъка на едното яйце - предварително отделен от продуктите за тестото
около 150 гр смлени орехи 
1 с.л прясно мляко 
1 ч.л захар

Начин на приготвяне:

Разбъркваме омекналото масло със захарта. Добавяме едно цяло яйце и белтъка от другото, угасената в оцет сода, ванилията и брашното. Замесваме меко маслено тесто.
Поставяме тестото в плик за печене или го увиваме във фолио за свежо съхранение. Прибираме тестото в хладилника за 1 час.
Смиламе орехите в блендер.
Разточваме тестото с дебелина 1 см.Изрязваме бисквитки с помощта на формички - тък съм използвала метелна формичка цвете, като по средата изрязах с малка формичка сърце.
Ако не разполагате с формички, може да нарежете тестото под формата на кръгчета дори с помощта на чаша.
За топинга : Разбиваме жълтъка от второто яйце с 1 ч.л захар и 1 с.л прясно мляко.
Намазваме бисквитките с тази смес с помоща на силиконова четка.
Отгоре поръсваме всяка бисвитка със смлени орехи.
Печем бисквитките в предварително загрята фурна на 180 гр. до златисто.
Охлаждаме върху метална решетка.
Пожелание може да поръсим с пудра захар.





Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...