Меденки / Honey Cookies


Отново е декември!
А какво е декември, без аромат на канела, споделени моменти и меденки....много меденки.
От години правя една и съща Рецепта, която е гарантирано сполучлива и се харесва от малки и големи - любимите ни меденки на Джема.
Меденките по тази рецепта може да направите просто като топчета които да изпечете, може да ги издълбаете, докато са топлички и да ги напълните с крем смесен с трохите (скоро ще напиша и за тях), може да се позабавлявате и да разточите и изрежете с формички, да украсите с фондан, айсинг или фавлена хартия.
Изборът е изцяло ваш!
Удоволствието е гарантирано👌👌👌!
Във въздъха замириса на Коледа🌲🌲🌲 и споделен празник❤!

Не съм променяла нищо по рецептата, освен че добавих настърган пресен джинжифил (1 ч.л) и винаги правя двойна доза, от която ми излизат около 45 бр меденки 😯😱 като на снимките.

За украса съм използвала разтопен черен шоколад с олио (на 100 гр черен шоколад 75 % какао  - приблизително 1 и 1/2 с.л олио - може да коригирате гъстотата с количеството мазнина), кокосови стърготини и захарни фигурки на д-р Йоткер.

Необходими продукти:

2 яйца
1 к.ч мед  - 100 гр
1 ч.ч бяла кристална захар Захира
1 ч.ч олио
1 ч.л сода за хляб
1 пакетче Канела -10 гр.
Брашно - около 450 гр - използвам София Мел


Начин на приготвяне:


От всички изброени продукти се омесва с ръце меко тесто.
С точилка се разточва кора и се изрязват фигурки или с помощта на ръцете оформяме топчета, които след изпичане слепваме две по две с мармалад.
Меденките се пекат за кратко, докато придобият светъл кафяв цвят.
Не бива да ги препичате, защото ще се получат много твърди след като изстинат!
При изваждането си от фурната са много мекички и крехки.
Оставете ги да се охладят добре, докато печете друга тава.
След охлаждане меденките стават приятно хрупкави, но в никакъв случай твърди.
Могат да се хапват веднага (не е необходимо да ги слагате в кутия с парче ябълка, за да омекнат).
Трайността им е голяма, така че може да ги приготвите доста преди Коледа (седмица или две, и да ги съхранявате неукрасени в добре затворени кутии с капак).
Когато сте предвидили украса, тя се прави непосредствено преди празника.

Да ви е сладко приятели!

Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.

Благодаря ви!



2 коментара:

  1. Здравейте! Ако сложа 1 чаша мед и махна захарта, ще станат ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Точно в тази рецепта не съм правила никакви промени. Изпълнявам я точно по рецепта от години и меденките винаги се получават. Лично аз бих пробвала, но ви съветвам да следите гъстотата на тестото и не ги препичайте много, защото се втвърдяват след охлаждане. За да станат по мекички не разточвайте прекалено тънка кора. Ще се радвам да споделите резултата. Успех!


      Изтриване