16.11.2018 г.

Домашни какаови меки бисквитки с орехи / Homemade cocoa soft biscuits with walnuts


Когато ви подгони среднощен глад за нещо сладичко и у дома липсват завъртяни продукти.
От базовите налични продукти, с които разполагаме почти винаги, се получиха тези вкусни мекички какаови бисквитки. С орехче - за разкош!
Идеални за с кафето, за офиса или за раницата на учениците.


Необходими продукти: за около 30 бр.

2 яйца
1 ч.ч кафява захар Мусковадо ( може да замените с бяла захар)
1/2 ч.ч прясно мляко
1/2 ч.ч олио
1 ванилена захар ( или едно прахче ванилия)
1 ч.л бакпулвер
2 и 1/2 ч.ч брашно - пресято
1 с. л  (с връх) нискомаслено какао на прах
орехи за декорация
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта с миксер. Прибавете прясното мляко, олиото, ванилената захар, пресятото брашно с бакпулвера и с ръце омесете гладко тесто.
Късайте малки топчета, сплескайте леко, подредете върху тава застлана с хартия за печене на разстояние една от друга. Набодете върху всяка бисквитка по една ядка от орех.
Печете в загрята на 180 гр фурна около 30 мин.
Проверявайте леко с върха на кутрето за готовност.
На мен ми отне за изпичане около 30 мин, но следете фурната си.
Охладете добре на решетка и поръсете готовите бисквитки с пудра захар.
Мекички и вкусни са до 2-3 дни след изпичане.
Да ви е сладко приятели!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...