Свинско филе с ябълки и целина на фурна / Roasted pork fillet with apples and celery



Необходими продукти:


Свинско бон филе - около 500 гр.
5-6 ябълки ( за тази рецепта изберете леко кисели и твърди ябълки, които при печенето няма да омекнат прекалено много и няма да станат на пюре)
1 средна глава целина
3 глави стар лук
сол и черен пипер на вкус
1 с.л суха мащерка
1 с.л сух риган
2 с. л олио

Начин на приготвяне:

Нарежете местото на едри хапки. Овкусете го с черен пипер, сол, суха мащерка и риган. Поръсете с олио, натъркайте добре всички подправки и оставете месото да почине около 15 мин.
Измийте ябълките, обелете ги и нарежете на големи кубчета. 
Почистете главата целина, измийте я, обелете я и я нарежете на кубчета.
Почистете лука и го нарежете на едро.
Смесете всички продукти в съда, в който ще приготвяте ястието. Рабъркайте добре с ръце всички продукти, за да се смесят ароматите.
Покрийте съда с лист алуминиево фолио и печете на фурна, загрята на 250 градуса, около 50 мин.
Отсранете алуминиевото фолио и допечете до готовност и докато ястието остане на мазнина ( още приблизителни около 20-30 мин)
Сервирайте с подходяща салата и добре изстудено вино!
Да ви е сладко!








Харесва ли ви тази публикация и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделите тази рецепта чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваш избор,последвайте ме в Google+ или  харесайте страничката на блога в
Facebook

2 коментара:

  1. Страхотно ястие! Обожавам месо с плодове, обаче трябва да го направя, докато съм сама, защото благоверния и синковеца ако видят ябълките, няма и да го пробват даже😊. Иначе ще го излапат веднага. Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 12:25 ч.
      Ами аз затова не казвам Сонче��! Дегустират, дават оценка страхотно и чак после съобщавам какво са изяли��.Радвам се, че намина Сонче❤. Целувки и от мен!

      Изтриване