Чеснови спагети с гъби, сушени домати и каперси - постни / Garlic spaghetti with mushrooms, dried tomatoes and capers - Vegan




Необходими Продукти:

1 пакер Спагети Barilla номер 5
400 гр пресни гъби печурки
1 глава лук
3 скилидки чесън
250 гр сушени домати в зехтин
50 гр каперси
100 гр маслини Каламата без костилки
връзка пресен магданоз
2 стръка пресен босилек
1 пакер Подправка за паста с гъби на Котани - Микс без добавка на овкусители, консерванти и оцветители.
2 с.л зехтин Extra Vergine

Начин на приготвяне:


Сварете пастата в дълбока тенджера според инструкциите на опаковката. Спазвайте  времето за варене, за да останат Al - Dente.
Загрейте зехтина в тиган.
Нарежете лука на много ситно. Пресовайте скилидките чесън през преса.Запържете до златисто.
Нарежете почистените  печурки на едро.
Прибавете в тигана и пържете докато се изпари течността.
Отцедете сушените домати от зехтина. Нарежете ги на ситно.Прибавете към гъбите. Разбъркайте. Следват маслините Каламата (нарязани наситно),каперсите и босилека (накъсан на едро).
Отцедете спагетите, като запазите 2 - 3 с.л от водата в която са варени.
Смесете соса със сварените спагети. Добавете Подправката за паста с гъби. Разбъркайте много внимателно.
Нарежете магданоза много на ситно.


Сервирайте в подходящи чинии, като поръсите всяка порция с пресен магданоз.




Харесва ли ви тази публикация и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделите тази рецепта чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваш избор,последвайте ме в Google+ или  харесайте страничката на блога в
Facebook

Благодаря ви, приятели!




Няма коментари:

Публикуване на коментар