Постни шоколадови кексчета - без яйца и мляко ( веган) / Chocolate Vegan Cupcakes



Днес кухнята на Подправено с любов предлага супер икономична рецепта за шоколадови кексчета - без млечни продукти, без яйца и с минимум количество захар за това количество тесто.Рецептата е подходяща за хора спазващи постите, както и за такива ,които избягват млечните продукти.


Благодаря на нашите спонсори от София Мел за чудесните подаръци, които получих на церемонията за връчването на наградите за кулинарни Блогове на Блоговодител.В днешната рецепта използвах чудесното Био Пшенично брашно на София Мел.

Постни шоколадови кексчета - без яйца и мляко


Необходими продукти за 7-8 бр. шоко кексчета:

1 ч.ч брашно

3/4 ч.ч захар
2 с. л какао
1/2 ч.ч вода
3 с.л олио
1 ч.л сода за хляб погасена в малко оцет
1 капсула ванилия на д-р Йоткер



Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното и какаото. В купа смесваме сухите съставки - пресятото брашно, какаото и захарта. Добавяме водата, олиото и содата ( погасена в малко оцет) и ванилията. Разбъркваме с телена бъркалка, докато се получи тесто с консистенция на гъста сметана.
Разпределяме тестото във формички за мъфини. Пълним до 3/4 от обема на формичките - при печенето кексчетата се надуват и ги изпълват догоре.
Печем на 180 гр. на горен реотан с вентилатор до суха клечка.
Охлаждаме върху решетка и поръсваме с пудра захар.
За тези, които обичат повече сладко - може да ги поднесете със сладко от горски ягоди (или друго сладко по ваш избор)


Идеална закуска за хора който постят.
Да ви е сладко!






Харесва ли ви тази публикация и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделите тази рецепта чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваш избор,последвайте ме в Google+ или  харесайте страничката на блога в
Facebook


Благодаря ви, приятели!








Няма коментари:

Публикуване на коментар