Руло от свинско месо на фурна с плънка от карамелизиран лук, орехи и гъби / Roasted pork meat with a stuffing of caramelized onions, walnuts and mushrooms


Необходими продукти:

Свинско филе – около 1.5 кг.
За овкусяване на месото:
Червен пипер – ½ с.л
Кимион – 1 ч.л
Зехтин – 1 с.л
Куркума – 1 ч.л
Риган – 1 с.л
Кориандър – 1 ч.л
Сол и Черен пипер – на вкус
За плънката:
2 големи глави лук
1 с.л захар
сол на вкус
1 с.л балсамов оцет
300 гр пресни печурки
200 гр орехи
Допълнително при печене на месото:
2 к.ч вода
1 к.ч бяло вино
3 с.л зехтин

 Начин на приготвяне:

1.За да оформим парчето месо така , че да е удобно за работа правим разрез по цялата му дължина с остър нож, развиваме и продължаваме с нов разрез.

Целта е от голямото парче месо да се получи правоъгълен лист. Изтъняваме месото допълнително с дървено чукче.

2.В купа разбъркваме всички подправки и зехтина, с които натъркваме месото от двете страни.

3.Продължаваме с приготвянето на плънката. За целта нарязваме лъка на полумесеци. Загряваме малко олио в тиган и сипваме лука. Пържим до златист загар. Добавяме захарта и разбъркваме. Щом започне да се карамелизира добавяме балсамовия оцет и 2 с.л вода. Бъркаме и пържим до пълното изпаряване на течността. Отделяме лука в чиния или купа. В същия тиган загряваме малко олио и добавяме гъбите нарязани на жулиени. Пържим докато омекнат. Добавяме нарязаните орехи и готвим за още 1-2 мин. Оттегляме тигана от котлона и добавяме към гъбите и орехите карамелизирания лук. Това ще бъде нашата плънка за рулото.

4.Разпределяме плънката върху изтъненото парче месо. Навиваме колкото се може по стегнато.

Увиваме месото с конец.

5.В тавичката в която ще печем наливаме водата,зехтина и бялото вино.

Покриваме тавата с фолио за печене и печем на  200 градуса за около 2 часа. Махаме фолиото и продължаваме да печем за още около 30-45 мин, като поливаме на няколко пъти от соса, който се получава при печенете на месото.
6.Изваждаме тавата от фурната и охлаждаме рулото. Нарязваме го на филийки и сервираме с подходяща салата според сезона -
Виж секция Салати 
Да ви е сладко! 






Няма коментари:

Публикуване на коментар