Необходими продукти:
Свинско филе – около 1.5 кг.
За овкусяване на месото:
Червен пипер – ½ с.л
Кимион – 1 ч.л
Зехтин – 1 с.л
Куркума – 1 ч.л
Риган – 1 с.л
Кориандър – 1 ч.л
Сол и Черен пипер – на вкус
За плънката:
2 големи глави лук
1 с.л захар
сол на вкус
1 с.л балсамов оцет
300 гр пресни печурки
200 гр орехи
Допълнително при печене на месото:
2 к.ч вода
1 к.ч бяло вино
3 с.л зехтин
Начин на приготвяне:
1.За да оформим парчето месо така , че да е удобно за
работа правим разрез по цялата му дължина с остър нож, развиваме и продължаваме
с нов разрез.
Целта е от голямото парче месо да се получи правоъгълен
лист. Изтъняваме месото допълнително с дървено чукче.
2.В купа разбъркваме всички подправки и зехтина, с които
натъркваме месото от двете страни.
3.Продължаваме с приготвянето на плънката. За целта
нарязваме лъка на полумесеци. Загряваме малко олио в тиган и сипваме лука.
Пържим до златист загар. Добавяме
захарта и разбъркваме. Щом започне да се карамелизира добавяме балсамовия оцет
и 2 с.л вода. Бъркаме и пържим до пълното изпаряване на течността. Отделяме
лука в чиния или купа. В същия тиган загряваме малко олио и добавяме гъбите
нарязани на жулиени. Пържим докато омекнат. Добавяме нарязаните орехи и готвим
за още 1-2 мин. Оттегляме тигана от котлона и добавяме към гъбите и орехите
карамелизирания лук. Това ще бъде нашата плънка за рулото.
4.Разпределяме плънката върху изтъненото парче месо.
Навиваме колкото се може по стегнато.
Увиваме месото с конец.
5.В тавичката в която ще печем наливаме водата,зехтина и
бялото вино.
Покриваме тавата с фолио за печене и печем на 200 градуса за около 2 часа. Махаме фолиото и
продължаваме да печем за още около 30-45 мин, като поливаме на няколко пъти от
соса, който се получава при печенете на месото.
6.Изваждаме тавата от
фурната и охлаждаме рулото. Нарязваме го на филийки и сервираме с подходяща
салата според сезона - Виж секция Салати
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар