Необходими продукти:
Пилешко бяло месо от едно пиле– нарязано на хапки
5-6 бр кралски печурки
замразени броколи – 400 гр
замразени моркови
- около 200 гр
За мариноване
на пилето:
1 с.л едрозърнеста горчица
1 с.л сусамов тахан
щипка суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 с.л слънчогледово олио
За млечно – ореховия сос
150 гр орехи
200 гр заквасена сметана
Една малка глава лук
1 слилидка чесън
Начин на приготвяне
1. Нарязваме месото и го натъркваме добре с продуктите за
мариноването. Оставяме го в хладилника поне за един час, за да поеме ароматите.
2. В тиган, с малко слънчогледово олио, запържваме месото, докато придобие приятен златист загар.
Обръщаме всяко късче и запържваме и от другата страна.
Изваждаме месото от тигана и го държим в съд под капак
(за да остане топло) , докато приготвяме останалите продукти.
3. В мазнината в която сме запържвали месото прибавяме лука
и чесъна наразани на много ситно.
Добавяме гъбите нарязани на жулиени. Когато гъбите поомекнат, добавяме и замразените зеленчуци и готвим за кратко – не
повече от 7-8 мин. На финала идва ред на смлените орехи и заквасената
сметана.Посоляваме и подправяме с черен пипер на вкус.
Връщаме в соса изпържените хапки пилешко, разбъркваме и
сервираме, като гарнираме всяка порция със запечени на тиган орехови ядки.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар