Пилешки хапки с кралски печурки, зеленчуци и орехов сос със заквасена сметана / Chicken bites with roasted mushrooms, vegetables and walnut sauce with sour cream


Необходими продукти:

Пилешко бяло месо от едно пиле– нарязано на хапки
5-6 бр кралски печурки
замразени броколи – 400 гр
замразени моркови  - около 200 гр

За мариноване на пилето:

1 с.л едрозърнеста горчица
1 с.л сусамов тахан
щипка суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 с.л слънчогледово олио
За млечно – ореховия сос
150 гр орехи
200 гр заквасена сметана
Една малка глава лук
1 слилидка чесън
 

Начин на приготвяне

1. Нарязваме месото и го натъркваме добре с продуктите за мариноването. Оставяме го в хладилника поне за един час, за да поеме ароматите.


2. В тиган, с малко слънчогледово олио,  запържваме месото,  докато придобие приятен златист загар. Обръщаме всяко късче и запържваме и от другата страна.

Изваждаме месото от тигана и го държим в съд под капак (за да остане топло) , докато приготвяме останалите продукти.


3. В мазнината в която сме запържвали месото прибавяме лука и чесъна наразани  на много ситно. Добавяме гъбите нарязани на жулиени. Когато гъбите поомекнат, добавяме и  замразените зеленчуци и готвим за кратко – не повече от 7-8 мин. На финала идва ред на смлените орехи и заквасената сметана.Посоляваме и подправяме с черен пипер на вкус.

Връщаме в соса  изпържените хапки пилешко, разбъркваме и сервираме, като гарнираме всяка порция със запечени на тиган орехови ядки.
Да ви е сладко! 

Харесва ли ви тази публикация и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделите тази рецепта чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваш избор,последвайте ме в Google+ или  харесайте страничката на блога в
Facebook

Благодаря ви, приятели!











Няма коментари:

Публикуване на коментар