Необходими продукти: за 8-9 бр
За тестото:
500 g брашно;
25 g прясна мая или 1 пакетче суха;
3/4 ч.ч прясно мляко или вода;
2 с.л. захар;
2 яйца;
60 грама краве масло - омекнало
1/2 ч.л сол.
1 ванилия
За пълнежа:
1 1/2 с.л сладко от горски ягоди (или друго сладко по ваш избор)
1 и 1/2 ч.л настъргана портокалова кора от нетретиран био портокал или 1 с.л сухи портокалови корички
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа разтворете маята в 1/2 чаша топло мляко или вода, след това добавете половината брашно, разбъркайте и поставете тестото на топло място за 1-2 часа.
2.След 2 часа, изсипете в купата останалата течност, разбитите яйца със захарта и солта и останалото брашно и ванилията. Разбъркайте и започнете да прибавяте на порции омекналото масло.
3.Омесете тестото, докато стане гладко и спре да лепне по ръцете. Покрийте купата с тесто и я оставете в хладилника за 2 часа.4. Докато тестото се охлажда, настържете портокаловата кора и я смесете със сладкото от горски ягоди.
5. Извадете тестото от хладилника. Прехвърлете го върху набрашнена повърхност. Разточете на правоъгълник с приблизителни размери 60x30 см. Разпределете равномерно плънката.
5. Сгънете тестото като хванете единия край на тестото и го прихлупите към центара. По същият начин направете и с противоположната страна.В резултат на това трябва да получите широка ролка с правоъгълна форма.
7. Нарежете така оформеното тесто на ленти с широчина около 3 см.
8. Осучете всяка лента 3-4 пъти, сгънете пръстена под формата на венец и защитете краищата. Поставете венчетата върху хартия за печене и печете в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 12-15 минути.
9. Охладете венчетата и ги поръсете с пудра захар.
Прекрасни са топлички с чаша ароматно кафе❤.
Как са на следващия ден не мога да докладвам.......не останаха 👌👌👌
Бон апетит!
Харесва ли ви тази публикация и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделите тази рецепта чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваш избор,последвайте ме в Google+ или харесайте страничката на блога в Facebook.
Благодаря ви, приятели!
Няма коментари:
Публикуване на коментар