Здравейте приятели!
Пилешката
супа е една от най - обичаните супи на родната ни трапеза. Любима е на
малки и големи. Вероятно всяка домакиня има своя изпитана рецепта ❤
Варианта, който ви предлагам днес е един от любимите у дома.
Необходими продукти - за около 6 порции
Сварено бяло месо от едно пиле - обезкостено и нарязано на малки парченца
1 глава лук - нарязана на ситно
2 моркова - нарязани на малки кубчета
1 морков - настърган
1 с.л олио за задушаване на лука и настъргания морков
2 бр.червена чушка - нарязана на кубчета
1 бр зелена чушка- нарязана на кубчета
2 с.л Picantina - Микс сушени зеленчуци -
подправката съдържа само изсушени зеленчуци (морков, пащърнак, чушка и т.н) без овкусители, като Мононатриев Глутамат и т.н
1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
1 с.л брашно
2 кръгчета фиде - натрошено
сол на вкус
черен пипер
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
В тенджера с малко мазнина запържваме за кратно лука и настъргания морков. Бъркаме непрекъснато. Моркова пуска каротин и оцветява супата в приятен и наситен оранжев цвят.
Добавяме малко водичка, нарязаните моркови и чушки и задушаваме до омекване.
Доливаме вода до 2. 5 литра. Изчакваме да заври и прибавяме свареното пиле и сушените зеленчуци.
В отделен съд разбиваме добре яйцето с киселото мляко и брашното. Загряваме тази смес на котлона. Правим т.н варена застройка.
С черпак и леко на тънка струйка добавяме гореща течност от супата при непрекъснато бъркане.
Когато температурата на застройката и супата се изравнят, добавяме застройката към супата, при непрекъснато бъркане.
Посоляваме на вкус.
Поднасяме супата поръсена с пресен магданоз, черен пипер и препечени филийки.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар