Необходими продукти за около 5(6) порции:
1 пакет Спагети Barilla номер 5
300 гр Панчета (или бекон)
300 гр пресни печурки
1 глава лук
2 скилидки чесън
400 мл течна готварска сметана
връзка пресен босилек
Пармезан за поръсване
1 с.л зехтин и още малко (няколко струйки) са финално заливане на пастата
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера за спагети, варим пастата, в подсолена вода според инструкциите на етикета (не преварявайте - пастата трябва да остане Al dente).
Докато пастата се вари, приготвяме соса.
В тиган с малко зехтин запържваме лука и чесъна. Добавяме Панчетата и когато се зачерви приятно следват печурките нарязани на едро. Има много спорове сред добрите готвачи дали гъбите се мият преди готвене. Аз лично ги мия 😊.
Готвим около 10 мин. и добавяме сметаната за готвене. Посоляваме и подправяме с черен пипер.
Отцеждаме с гевгир сварената паста. Добавяме соса към нея и разбъркваме добре.
Разпределяме пастата в подходящи чинии за сервиране, подправяме с листа пресен босилек и поръсваме за финал със струйка зехтин Extra Vergine и настърган пармезан.
Да ви е сладко!
За да получавате първи новини за нови рецепти може да последвате страничката ми във Facebook
Няма коментари:
Публикуване на коментар