Паста с панчета, гъби и сметана / Pasta dish with Pancetta, mushroom and sour cream





Необходими продукти за около 5(6) порции:


1 пакет Спагети Barilla номер 5  
300 гр Панчета (или бекон)
300 гр пресни печурки
1 глава лук
2 скилидки чесън
400 мл течна готварска сметана
връзка пресен босилек
Пармезан за поръсване
1 с.л зехтин и още малко (няколко струйки) са финално заливане на пастата
сол и черен пипер на вкус





Начин на приготвяне:


В дълбока тенджера за спагети, варим пастата, в подсолена вода според инструкциите на етикета (не преварявайте - пастата трябва да остане Al dente).
Докато пастата се вари, приготвяме соса. 
В тиган с малко зехтин запържваме лука и чесъна. Добавяме Панчетата и когато се зачерви приятно следват печурките нарязани на едро. Има много спорове сред добрите готвачи дали гъбите се мият преди готвене. Аз лично ги мия 😊.
Готвим около 10 мин. и добавяме сметаната за готвене. Посоляваме и подправяме с черен пипер.
Отцеждаме с гевгир сварената паста. Добавяме соса към нея и разбъркваме добре.
Разпределяме пастата в подходящи чинии за сервиране, подправяме с листа пресен босилек и поръсваме за финал със струйка зехтин Extra Vergine и настърган пармезан.
Да ви е сладко!






Ако ви е харесала рецептата, моля помогнете ми да я популяризирам като я споделите с бутоните по - долу в социална мрежа по ваш избор.
За да получавате първи новини за нови рецепти може да последвате страничката ми във Facebook


Няма коментари:

Публикуване на коментар