18.07.2017 г.

Солено руло от тиквички с крема сирене,шунка и печени чушки / Salt zucchini roll with cream cheese, ham and roasted peppers


Тези от вас, които редовно следят кулинарни блогове и групи, навярно са попадали вече на това изключително вкусно и интересно руло от тиквички.
Мен ме вдъхновиха Пепи от Храна за мойте канибали и Теди Титова от Домашни вкусотии❤❤❤
Толкова много кулинари любители споделиха своите вариации на рулото......,че то издържа ли се 😍😍😍.
Запретнах ръкави и хоп - имаме си чудесно предястие.
Казвам предястие, но ако решите да си приготвите това прекрасно руло то би било и идеалната лека вечеря или обяд с чаша вино (или каквото там ви е на сърце❤).
Още един плюс на рецептата - с така любимите сезонни тиквички, но без да пържим!!!
Опитайте и няма да съжалявате! 
След по - малко от час може да изненадате семейството си или да впечатлите гостите си с нова и интересна рецепта.
Рулото търпи доста вариации в пълнежа, но аз днес ви го предлагам с шунка и печени червени чуки.
Ще се радвам да споделите тук или в страничката във Facebook вашите варианти на плънка.

Ето и необходимите продукти:

За рулото:

Тиквички - около 800 гр или 3 средни по размер 
3 яйца
200 гр сирене
2 скилидки чесън - счукани в хаванче или намачкани с преса за чесън
2 с.л олио
сол - ако сиренето  не е обезсолено, а директно от магазина, сол не слагам. 
Ако разполагате с обезсолено сирене - тогава солта е 1/2 ч.л или на вкус
1/2 ч.л черен пипер
5 с.л брашно
2 с.л галета
връзка пресен копър-нарязан наситно

За плънката:

400 гр Крема сирене - използвам натурално крема сирене Campus - от него са ви необходими 2 кутийки
4 бр печени червени чушки
300 гр шунка по избор - нарязана на слайдове

Начин на приготвяне:

Настъргваме тиквичките на едро ренде. Посоляваме и оставяме да се отцедят.
Изтискваме ги добре от течността.Прехвърляме в купа и добавяме натрошеното сирене, нарязания копър, яйцата, чесъна, брашното, галетата, солта (ако е необходимо) черния пипер и олиото. Омесваме хубаво и разпределяме сместа в тавичка (използвам голямата тава на фурната) върху хартия за печене.



Изпеченият блат изглежда ето така

Изваждаме блата от тавичката и заедно с хартията го поставяме върху предварително застлана за целта кърпа с подходящ размер.
Завиваме рулото заедно с хартията и кърпата. Оставяме рулото завито около 10мин.
 Сега е момента да подредим отгоре плънката.
Намазваме с лъжица крема сиренете равномерно по цялото руло.
Подреждаме отгоре печените чушки и шунката.

Отново завиваме, като в същото време издърпваме хартията.
Стягаме рулото в кърпата като бонбон и прибираме в хладилника за час-два.
Признавам си, че за нас това е най- трудната част от рецептата - никой не иска да чака☺, но повярвайте заслужава си!
Нарязваме рулото и сервираме с подходяща салата.
Приятен апетит!!!


 






Ако ви е харесала рецептата, моля помогнете ми да я популяризирам като я споделите с бутоните по - долу в социална мрежа по ваш избор.
За да получавате първи новини за нови рецепти може да последвате страничката ми във Facebook



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...