Необходими продукти:
1 пакет спагети - за тази рецепта използвам Barilla номер 5
1 глава лук
3 скилидки чесън
200 грама бекон
300-400 гр. пресни печурки
3 бр. филенца Аншоа от консерва
около 400-500 мл. качествен доматен сос
пресен босилек
зехтин Еxtra Vergine
Сирене Пармезан за поръсване
сол на вкус
шипка захар-за убиване киселинността на доматите
Начин на приготвяне:
В подходяща тенджера слагаме подсолена вода да заври.
След това поставяме спагетите вътре и варим според указанията на опаковката - около 10 мин, за да остане пастата al dente.
През това време се заемаме със соса.
Загряваме тиган на котлона. Добавяме вътре зехтина. Нарязваме лука и чесъна наситно. Добавяме ги в тигана. Пържим като разбъркваме и внимаме чесъна да не загори.
Нарязваме филенцата Аншоа наситно, а гъбите на по - едри парчета. Добавяме ги в тигана при лука и чесъна. Готвим докато гъбите се позапържат и течността им поизври.
Добавяме бекона нарязан на лентички. Когато и той придобие приятен златист цвят добавяме доматения сос, посоляваме на вкус.
Накрая прибавяме щипка захар за неутрализиране киселинността на доматения сос.
Отцеждаме готовите спагети от водата като запазваме малко в тенджерата. Добавяме готовия сос. Разбъркваме. Поливаме със струйка зехтин и поръсваме с настърган пармезан.
Подправяме с прясно нарязан босилек.
Поднасяме в голяма купа за цялото семейство и за приятели, или сервираме в отделни чинии, като украсяваме с клонче пресен босилек.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар