Нисковъглехидартни пълнени червени чушки с мляни месо и зеленчуци / Low-carb stuffed red peppers with minced meat and vegetables




Представи си едно изкушаващо, ароматно ястие, което не само ще зарадва сетивата ти, но и ще се грижи за здравето ти – без излишни въглехидрати, подходящо за хора с инсулинова резистентност или диабет тип 2. Готов ли си за тази вкусова революция?


🫑 Пълнени чушки с мляно месо и зеленчуци в доматен сос с бяло вино и риган 🍅

С всяка хапка ще се насладиш на перфектния баланс между свежестта на зеленчуците и сочната плънка от мляно месо, запържено с лук, моркови и домати. А ароматната нотка на риган🌿 и бялото вино придават елегантен вкус на това ястие, което е богато на протеини и фибри, но без капка бързи въглехидрати. Идеално за поддържане на стабилни нива на кръвната захар!

Ето как да го приготвиш:

Необходими продукти:

📑
• 400 г мляно месо (телешко или пуешко)
• 4 червени чушки, разрязани на две и почистени
• 1 глава лук, нарязан на ситно
• 1 морков, нарязан на ситно
• 2 пресни домата, настъргани
• 100 мл бяло вино
• 1 ч.л. риган
• Черен пипер и сол на вкус
• 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

1. Започни със запържването: В дълбок тиган загрей зехтина и добави лука. Задуши го до златисто, след което добави морковите и готви още 2-3 минути.
2. Добави мляното месо: Прибави мляното месо към лука и морковите и запържи до готовност, като разбъркваш добре, за да се раздроби месото на малки парченца.
3. Овкуси със сос: След като месото се запържи, добави настърганите домати, бялото вино, ригана, черен пипер и сол на вкус. Остави сместа да къкри на слаб огън за около 10 минути, докато течността се редуцира и сосът се сгъсти.
4. Напълни чушките: Подготви разрязаните наполовина чушки, като ги напълниш със сместа от мляно месо и зеленчуци. Нареди ги в тавичка и ги запечи във фурната на 180°C за около 20-25 минути, докато чушките омекнат и придобият леко запечен вид.
5. Финален щрих: Сервирай чушките топли, поръсени с малко пресен магданоз за свежест.
Тази рецепта е идеалната комбинация от здраве и удоволствие – богата на белтъчини, с ниско съдържание на въглехидрати и пълна с витамини и антиоксиданти. Без капка захар и бързи въглехидрати, тя ще те подкрепи в битката с инсулиновата резистентност или диабета.
Сега е твой ред – би ли пробвал тази вкусна, здравословна и съвсем проста за приготвяне рецепта? 🍽️
Сподели с мен в коментарите как ти се струва! 💬
И не забравяй – ако искаш още вкусни идеи за здравословно хранене, следвай ме, за да не изпуснеш следващите ми апетитни рецепти! 👇
А в Инстаграм ще откриеш и здравна информация как да подобриш хранителните си навици без прекалено лишения - мястото е ТУК








 Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!


Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм

Няма коментари:

Публикуване на коментар