Пълнозърнести палачинки с моркови и копър / Whole wheat pancakes with carrots and dill



Необходими продукти

за около 12 бр мини палачинки
1 яйце
1 морков - настърган на ситно ренде
1/2 връзка ситно нарязан пресен копър или 2 щипки сух
2 с.л кисело мляко
70 мл вода
сол и черен пипер на вкус
краве масло - за намазване на тигана

Начин на приготвяне:

В голяма купа първо разбивам яйцето и киселото мляко. 
След това добавям останалите продукти и накрая водата - разбърквам всичко до гъстотата на смес за палачинки.
Загрявам тиган с незалепващо покритие на 9 степен от общо 9. 
Намазвам го леко с масло. 
Гребвам с лъжица по малко от сместа и оформям малки палачинки.
Намалям температурата на котлона на 6 от 9. 
Пека палачинките от едната страна, след което внимателно обръщам от другата и пека до готовност.
На снимкитре палачинките са гарнирани с маслинова паста, риба тон и пресни зеленчуци, но вие може да ги гарнирате с ваша любима солена плънка и добавки.
Да ви е сладко!















 

Няма коментари:

Публикуване на коментар