Нисковъглехидратни Бадемови питки с мляно месо и зелени чушки / Low-carb Almond cakes with minced meat and green peppers

За закуска или като част от обяд или вечеря с порция пресни зеленчуци - вие решавате.
Супер бързо се правят тези питки, много са вкусни и засищащи, а и са идеални за кутиите за обяд, както и за пикник.
С една дума - мултифункционални т.е от любимите ми рецепти.

Необходими продукти

 за около 16 бр питки, като тези на снимките
мярка - ч.ч с вместимост 300 мл течност
150 гр мляно месо - при мен смес от телешко и свинско, подправено с кимион, черен пипер, индийско орехче и левурда
1 малка глава лук
малко зехтин - за задушаване на лука, каймата и чушките
2 пресни зелени чушки
1 и 1/3  ч.ч бадемово брашно
2 с.л скир + 1/2 ч.л сода за хляб
сол и черен пипер на вкус
3 яйца
1 ч.ч ситно нарязана или настъргана Гауда или друго твърдо сирене

Начин на приготвяне:

В тиганче задуших лука, каймата и ситно нарязанити зелени чушки.
Оттеглих от котлона и оставих да се охлади.
През това време леко разбих яйцата в голяма купа.
В 2 с.л скир добавих содата и изчаках да шупне, след което прибавих към яйцата, заедно с охладената кайма със зеленчуци, гаудата и бадемовото брашно.
Разбърках хубаво всичко, пурво с вилица, след това си помогнах с ръце, за да се получи тесто.
С помощта на лъчица гребвах и изсипвах по малко от сместа върху тава, предварително застлана с хартия за печене.
Изпекох питките в загрята на 200 гр фурна до приятен златист загар.
Дори и да са закуска ги сервирам с порция пресни зеленчуци, а когато са за обяд или вечеря със свежа салата и любими сосове.

Да вие сладко, добри хора!






Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм 

Благодаря!


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар