Привет , приятели на " Подправено с любов"
Днес отново сервирам тиквички.
Каква изненада! 😀
Ако обичате рецепти с този сезонен зеленчук и си търсите бързи рецепти с тиквички, може да погледнете още Civargedda или Сардинска пица с тиквички, Нисковъглехидратно руло от тиквички с магданозено песто и шунка и още много рецепти с тиквички в блога ми с етикет Тиквички
А ето и какво ще ви е нужно за днешната бърза рецепта.
Необходими продукти:
Мярка - ч.ч с вместимост 300 мл течност
4 средни по големина тиквички
2 глави лук
4 яйца
1/2 ч.ч пълнозърнесто брашно - използвам на Екосем
200 гр краве сирене
2 с.л зехтин
200 гр кисело мляко + 1 ч.л сода за хляб
сол и черен пипер на вкус
шипка сух розмарин
пресен магданоз и пресен босилек
настърган пармезан за поръсване - по желание
Начин на приготвяне:
Тиквичките и лука нарязвам на шайбички. Посолявам и оставям настрани ,за да си пуснат водата.
В голяма купа смесвам добре отцедените от водата тиквички и лук.
Добавам предварително разбитите яйца, брашното, киселото мляко със содата, зехтина и натрошеното сирене.
Подправям със сол и черен пипер, поръсвам с розмарин и на финала добавям пресните подправки - ситно нарязан магданоз и накъсани листенца босилек.
Внимателно разбърквам всички продукти. Получава се леко рядко тесто.
Прехвърлям съдържанието на купата в тава, предварително застлана с хартия за печене.
Изравнявам, като си помагам с шпатула.
Пека запеканката в загрята на 220 гр. фурна, като на финала поръсвам с настърган пармезан и допичам до хрупкавост.
За още вкусни рецепти ( и не само), ще се радвам да ме последвате и в Инстаграм - https://www.instagram.com/radibicheva/ - може да го направите от розовия бутон в ляво.
Там освен за храна, говоря и по други теми, които ме вълнуват.
Няма коментари:
Публикуване на коментар