Нисковъглехидратно руло от тиквички с магданозено песто и шунка / Low carb zucchini roll with parsley pesto and ham


Привет, приятели!
Рецептата за днес е за вкусно руло от тиквички.

Тайната при приготвянето му е много доброто отцеждане на зеленчука - тиквичките пускат страшно много вода. Всъщност само с това ще се забавите.
Всичко останало се прави много лесно и търпи различни вариации в плънката.
Аз използвам това руло за почти всички хранения на ВМНВ режим - за закуска в съчетание със свежи зеленчуци и маслини, както и за обяд и лека вечеря. 
Много е удобно и за пренасяне в кутия, ако сте от хората, които си носят домашен обяд.


Необходими продукти


За правоъгълна тава с приблизителни размери 56/32
мярка - ч.ч с вместимост 300 мл течност

за рулото:
1 кг тиквички
2 яйца
3 с.л био безглутенови овесени ядки
1/3 ч.ч бадемово брашно
черен пипер
за плънката:
крема сирене
една връзка пресен копър
150 гр шунка или филе
3 с.л домашно магданозено песто
100 гр настърган кашкавал
за магданозеното песто:
2 големи връзки пресен магданоз
80 сурови орехи
2 скилидки чесън - пресовани
80 гр настърган пармезан
3 с.л зехтин - регулирайте количеството на зехтина в зависимост от големината на връзките магданоз, за да ви бъде лесно да стартирате чопъра или блендера

Начин на приготвяне:

Започвам с подготовката на тиквичките.
Измивам ги добре и ги настъргвам на едро ренде. Посолявам и оставям настрани, за да си пуснат водата.
През това време се заемам с приготвянето на пестото.




Измивам магданоза много добре под течаща вода. Нарязвам на ситно.
За направата на пестото използвам блендер (или чопър, а в краен случай и пасатор, но действайте много внимателно и на части, за да не го претоварите).
Смесвам наразания магданоз, чесъна, орехите, зехтина и пармезана и пускам блендера, за да пасира до гладка смес. Опитвам и посолявам на вкус.
Пестото може да съхранявате в хладилник за 2-3 дни и да го използвате и за сандвичи или крекери.
След около 15-20 мин посолените тиквички са си пуснали водата.
С ръце ги изстисквам много добре. Повтарям процедурата два - три пъти. Може да използвате и гевгир или голяма цедта за тази цел.
В купа смесвам отцедените тиквички, овесените ядки, бадемовото брашно и яйцата. Разбърквам добре.
Прехвърлям тази смес в тава, застлана с хартия за печене и пека в загратя на 220 гр. фурна на горен и долен реотан до златисто.
Вадя рулото и го прехвърлям заедно с хартията върху леко навлажнена кухненска кърпа. Завивам внимателно и оставям рулото да се охлади така завито. Целта е да не се чупи после, когато поставим плънката.

След като рулото се охлади, внимателно развивам, намазва с крема сирене, поръсвам с копър, нанясям на няколко места магданозено песто, разпределям отгоре шунка и настърган кашкавам и завивам внимателно и стегнато.
Охлаждам за около 40 мин в хладилник и разрязвам на кръгчета.


Поднасям със свежи целенчуци или салата по избор.



Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар