Пълнени печени чушки с киноа и стафиди / Stuffed roasted peppers with quinoa and raisins





Здравейте, приятели!
Рецептата за днес е от онези, за който използвам заготовки. Споделяла съм ви, че често си правя такива заготовки, за да се улесня и дори в много натоварени дни, да имам варианти за бърза, лесна и вкусна вечеря.
Тук съм използвала предварително изпечени и замразени чушки. Не използвам чушки от консерва, защото повечето са с оцет и променат вкуса на ястието.
Чушките са пълнени с киноа, която може да накиснете предварително с вряща вода за около 30 мин., за да набъбне и да съхранявате в хладилника  за подобни бързи рецепти или за салати, а може да я готвите и на момента. Останалото е само леко запичане на фурна, малко фета, пресен магданоз и Voila.

Необходими продукти: 

за около 16 гр средни по големина печени чушки

350 гр киноа - предварително накисната във вряла вода
шепа стафиди - предварително накиснати във вода, за да омекнат
връзка пресен магданоз - нарязан на ситно
200 гр Фета сирене - натрошено
щипка канела
2 с.л зехтин
18 бр печени червени чущки.


Начин на приготвяне:

Първо започвам с подготовка на киноата. 
Измивам необходимото количестви киноа, поставям я в купа и заливам с вряла вода, за да  набъбне за около 30 мин.
Смесвам набъбналата и отцедена киноа с накиснатите стафиди, ситно нарязания магданоз и половината натрошено фета сирене, канелата и зехтина. Разбърквам, за да се овкуси плънката. Опитвам и посолявам, ако е необходимо.
Пълня чушките с тази плънка, подреждам в подходяща тавичка, намазана с малко зехтин, поръсвам с останалото фета сирене и струйка зехтин и пека в загрята фурна, докато фетата стане златиста.
Сервирам чущките с млечно - чеснов сос и сеежа салата.
Да ви е сладко!




Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!

 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар