Нисковъглехидратни безглутенови гевречета с тиква и лешници / Low-carb gluten-free pretzels with pumpkin and hazelnuts


Здравейте, приятели!

Преди мнооого...години 😃любимият ми сезон беше лятото, най - горещите дни и безкрайното излежаване на плажа, при това  без почивка. Сега, като се замисля, не знам как съм го издържала това.

В момента най - прекрасното време за мен е пролет и ранна есен, но....сега ще си говорим за есента - най - щедрото време от годината - пъстро, цветно, богато на аромати и вкусове.

Безспорно всеки сезон има своето очарование, но не може да се отрече предимството на месец септември - когато лятото и есента си подават ръка и бавно и неусетно барбекюто на открито, бързата храна, богатите салати,  отстъпват на домашните печива, бавно печеното месо, тиквеното лате в компанията на  меко одеяло с любима книга и домашен уют.

За тези споделени моменти ви предлагам да си направите нещо сладичко, за защо не и здравословно - вкусни, сочни и ароматни тиквени гевречета. 

Режимни са, лесно се правят и ще изпълнят дома ви с ароматите на настъпвашата златна есен.

Enjoy!

Продукти - От тази доза – около 18 гевречета

2 яйца М размер

½ ч.ч кокосова захар

1/3 ч. нерафинирана тръстикова захар

2 ч.ч пюре от тиква – предварително сварена тиква – пюрирана. Преди да пюрирате тиквата отцедете много добре от излишната вода от варенето.

250 гр рикота

1 ч.ч кокосово брашно

1 ч.ч бадемово брашно

½ ч.ч смлени лешници + още шепа ситно натрошени за поръска

1 ч.л канела

½ ч.л джинжифил на прах

капсула ванилия

1 бакпулвер – 10 гр

Мярка – ч.ч с вместимост 300 мл течност

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбийте с миксер яйцата с двата вида захар.

Прибавете пюрето от тиква + подправките. Добавете двата вида брашна, бакпулвера и смлените лешници – разбъркайте.  Следва рикотата.  Отново разбъркайте всичко  с помощта на шпатула. Получава се меко тесто, което е много приятно за работа.

Застелете голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Оформете с ръцете си малки питки и внимателно направете отвор по средата, за да се оформят гевречета. Поръсете с натрошени лешници и печете в загрята на 200 гр фурна до златисто.

Гевречетата са най – вкусни на следващия ден – поели от подправките, сочни и много ароматни.

Идеалната компания за тиквено лате, капучино или ароматен чай.

 






 Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!








Няма коментари:

Публикуване на коментар